7 september 2014

Wegafsluiting t/m december

De gehele dag van 22-07-2013 t/m 31-12-2014
Paradijslaan - Grote Berg - Wal | Bouw
Bouw gebouw
locatie 
Paradijslaan - Grote Berg - Wal
detailinformatie 
Werkzaamheden op de trottoirs van de Paradijslaan, Grote Berg en de Wal aan de zijde van de bouw. Voetgangers worden naar de overzijde geleid.

ED 05 sept 2014 Eis 9 jaar cel tegen drugsdealer voor schietpartij op Grote Berg in Eindhoven

DEN BOSCH - Dat een man cocaïne had gestolen stond in geen vergelijk tot wat de dealer uit wraak deed: een pistool tegen zijn hoofd zetten en schieten. Dat moet hem 9 jaar cel kosten, aldus het Openbaar Ministerie. 

Hoewel de man het zelf in alle toonaarden ontkent, wordt hij gezien als een cocaïne-dealer. September vorig jaar zou hij een klant iets geven bij de Essopomp bij het belastingkantoor, maar een andere man pakte zijn dope af.
Een paar uur later werd diezelfde man opeens aangevallen op de Grote Berg in Eindhoven. Hij kreeg een pistool tegen zijn hoofd maar kwam er wonder boven wonder met een schampschot vanaf, al werd hij daarna wel bewerkt met een kettingslot en flink in elkaar getrapt.
Hoofdverdachte ontkent
De hoofdverdachte ontkent alles, en zegt beroofd te zijn van wat wiet, maar verder niks van de zaak te weten. Ook een medeverdachte, wiens DNA op het kettingslot leek te zitten, was onschuldig want, zo zei hij doodleuk, hij was elders aan het dealen. Tegen hem werd 8 maanden cel geëist.
En hoewel alle betrokkenen, inclusief twee getuigen, zwegen of hun verklaringen introkken, vond officier Karin Gerritsen dat ze bewijs genoeg had uit de allereerste verklaringen. Dat die daarna werden veranderd vond ze niet vreemd: dat is de wet van de straat. En dat de volgens hem onschuldige hoofdverdachte tien maanden lang in voorarrest zweeg hielp hem ook niet. De advocaten vonden het echter geenszins bewezen.

Man onder verdachte omstandigheden gewond in Eindhoven
22 september 2013

Een 33-jarige man uit Grave is in de nacht van zaterdag op zondag, om 2.00 uur, gewond aangetroffen op de Grote Berg in Eindhoven. De man had een hoofdwond en is naar het ziekenhuis gebracht.
De omstandigheden waarin de man is gevonden, roept veel vragen op bij de politie. Er is vannacht sporenonderzoek gedaan, omdat de politie vermoedt dat er mogelijk geschoten is.
Wat het sporenonderzoek laat zien en of er nu wel of niet schoten zijn gelost, wordt door een woordvoerster van de politie niet gezegd. "Dat is tactische informatie die we op dit moment niet geven."
Het slachtoffer en betrokken getuigen worden nog gehoord.

04 sept 2014 Verleende Drank- en Horecavergunning

Verleende Drank- en Horecavergunning


Zaaknummer, Adres/Omschrijving, Datum binnenkomst

• 14/1332, Grote Berg 12, horecabedrijf Arigato restaurant en Club B.V., 25-06-2014

Heeft u direct belang bij deze beslissing? Dan kunt u binnen zes weken, nadat het besluit aan de aanvrager bekend is gemaakt, schriftelijk bezwaar maken.
U kunt het bezwaarschrift richten aan burgemeester en wethouders, ter attentie van de sector Veiligheid en Bestuur, afdeling Bezwaar, Beroep en Klachten, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven. 
Heeft u een spoedeisend belang? Het bezwaarschrift houdt de werking van het besluit niet tegen.
U kunt naast het bezwaarschrift de voorzieningenrechter vragen om een voorlopige voorziening. Richt uw verzoek aan de rechtbank te, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch.

28 aug 2014 Eindhoven krijgt 3D-printwinkel




Getty Images
Na Arnhem krijgt Eindhoven een Maker Point 3D-concept store.
In de zaak aan de Grote Berg kunnen klanten printers kopen, maar ook kennismaken met de 3D-printtechnologie door er mee aan de slag te gaan. "We willen de 3D-printtechnologie toegankelijk maken voor een groter publiek. Klanten moeten de technologie kunnen beleven. We zijn dus meer dan een winkel", zegt Sander Smit van franchise-onderneming MakerPoint. "We doen alles romdom de 3D-printtechnologie. Je kunt hier verschillende 3D-printers kopen en 3D-geprinte objecten als sieraden of woondecoraties. Maar je kunt hier ook kennismaken met 3D-printen. Niet door op afstand een opdracht te geven en het product af te halen, maar door in de winkel zelf onder begeleiding aan de slag te gaan. We willen mensen een ervaring bieden. Onze slogan is niet voor niets 'Everyone is a maker'."
Smit wil geen openingsdatum geven voor de zaak aan de Grote Berg. "Uitgangspunt was 1 september, maar er zijn nog belangrijke zaken die eerst geregeld moeten zijn. Voor die tijd, durf ik niet met zekerheid te zeggen wanneer we opengaan", zegt Smit. "Hou het maar op begin september."

15 aug 2014 Nieuw Erfgoedcentrum op NRE-terrein gaat elke dag open




Nico Arts in nieuw erfgoedcentrum. Kees Martens
Op het NRE-terrein in een voormalige loods-met-kantoren van de nutsbedrijven ('Gebouw 3') komt het Eindhovens Erfgoedcentrum: een open (archeologie) werkplaats met tentoonstellingsruimte. Het gemeentelijk team Erfgoed, de vrijwilligers van de Archeologische Vereniging Kempen & Peelland én de foto-beeldbank van Eindhoven in Beeld vinden er onderdak.
Met als directe buur in het gebouw kunstenaarsinitiatief Beeldenstorm, waarmee op verschillende vlakken samengewerkt zal worden. De drie partners zitten nu nog in een gemeentelijk kantoorpand aan de Grote Berg/Deken van Somerenstraat. Dat gebouw wordt verkocht. Beeldenstorm zit al op het NRE-terrein.
Huurders
Om Gebouw 3 geschikt te maken én voor de inrichting van het Erfgoedcentrum is een totale investering van bijna 1,5 miljoen euro nodig. Per jaar komt dat neer op 135.000 euro. Maar -zo blijkt uit gemeentelijke stukken- die 135.000 euro kan jaarlijks ook binnengehaald worden aan huur. In het gebouw is ruimte over die verhuurd kan worden. Er zijn ook al huurders gevonden. Alleen voor bijna 500 vierkante meter wordt nog een partij gezocht (huuropbrengst: 25.000 per jaar).
Raadscommissie Ruimte buigt zich erover
Voordat een begin gemaakt kan worden met de voorbereidingen (vervanging riool, aanleggen weg, aansluiten op nutsvoorzieningen) moet de gemeenteraad nog wel 'ja' zeggen. Op dinsdag 26 augustus wordt er in de raadscommissie Ruimte over gesproken.

03 aug 2014 Vergunning Grote Berg 31

Ingekomen aanvragen omgevingsvergunning


Zaaknummer, Adres/Omschrijving, Datum binnenkomst

V14/20839, Grote Berg 31, plaatsen kozijn in zijgevel en aapassen pand t.b.v. studentenwoningen, 17-07-2014

De ingekomen aanvragen omgevingsvergunning zijn uitsluitend ter kennisgeving en liggen niet ter inzage. Hiertegen staat nog geen bezwaarmogelijkheid open.

25 juli 2014 Eindhovenaar mishandeld op Grote Berg



Een 23-jarige Eindhovenaar is donderdagavond op de Grote Berg in Eindhoven mishandeld door drie onbekende mannen. Het slachtoffer liep onder meer een hoofdwond op. 
De man werd naar het Catharina Ziekenhuis overgebracht. Daar zou hij zich agressief hebben gedragen tegenover de hulpverleners, aldus de politie. Getuigen hebben verklaard dat de Eindhovenaar al enige tijd mensen op straat had lastiggevallen door hen na te roepen en uit te schelden. Dat zou voor de drie verdachten aanleiding zijn geweest de man in elkaar te slaan. Een getuige heeft gezien hoe de man onder meer tegen zijn hoofd werd getrapt.
De politie heeft nog uitgekeken naar de daders, maar niemand meer kunnen traceren.

16 juli 2014 Auto over kop geslagen op Grote Ber




(Foto: Arno van der Linden / SQ Vision)
1 / 8

EINDHOVEN - Op de Grote Berg is woensdagmiddag een auto over de kop geslagen. Het ongeluk gebeurde rond 17.00 uur. De bestuurder wilde naar verluidt iets in zijn dashboardkastje leggen terwijl hij rechtsaf sloeg vanaf de Keizersgracht. Daardoor is hij met zijn auto wat naar rechts uitgeweken, tegen fietsenrekken aan gereden en over de kop geslagen.
De automobilist bleef ongedeerd. Een ambulance kwam wel ter plaatse, maar de man hoefde niet naar het ziekenhuis. Hij kon toekijken hoe een bergingsbedrijf zijn auto van de weg haalde.

Tijdens de berging was de Grote Berg tussen de Paradijslaan en de Wal in beide richtingen korte tijd afgesloten, maar tot grote verkeerschaos leidde dat niet. 

16 juli 2014 Alarm 112

Ambulance met spoed naar Grote Berg in Eindhoven

112-melding: a1 : grote berg eindhoven obj: rit: 48724 in 112 Eindhoven (16 juli 2014 om 16:55).

16 juli 2014 Auto over de kop geslagen in Eindhoven



Op de Grote Berg is woensdag even voor 17.00 uur een auto over de kop geslagen. De bestuurder, die vanaf de Keizersgracht rechtsaf sloeg, raakte na de bocht de macht over het stuur kwijt.
Hij raakte de fietsenrekken naast de rijbaan, waarbij de auto kantelde. Omstanders konden de man snel uit de wagen helpen. Hij bleef ongedeerd.

10 juli 2014 Fraude met installaties in acht Eindhovense panden

In acht Eindhovense panden is gefraudeerd met de gas- en/of elektriciteitsmeters.

Dat blijkt uit een controle die de gemeente, politie en netwerk beheerder Endinet donderdag uitvoerden. Er heeft controle plaatsgevonden aan de Aalsterweg, Biesterweg, Goudsbloemstraat, Grote Berg, Leenderweg, Mignot en de Blockplein, Pastoriestraat en de Wilgenroosstraat. Op de Aalsterweg en de Goudsbloemstraat zijn nieuwe zegels geplaatst op de meters. Hier bleken zegels weg te zijn of valse zegels geplaatst. In totaal zijn elf panden bezocht.
De afgelopen weken zijn er meerdere controles geweest van panden met (kamer)verhuur in Eindhoven en Helmond. Verschillende onregelmatigheden zijn hierbij aan het licht gekomen, zoals verouderde elektriciteitsinstallaties, slechte staat van de brandveiligheid, achterstallig onderhoud en fraude met elektriciteitsmeters. Omdat er veel gevallen van elektricititeitsfraude waren en dit kan leiden tot onveilige situaties, zijn nu meerdere panden van dezelfde eigenaren hierop gecontroleerd.

08 juli 2014 Middelbrand in winkel aan Grote Berg in centrum Eindhoven

Bij de politie kwam dinsdagavond rond 18.20 uur een een inbraakalarm binnen van een winkel aan de Grote Berg in het centrum van Eindhoven. Bijna gelijktijdig meldde een passant bij de brandweer dat hij rook in de winkel zag. Brandweerlieden hadden de nodige moeite om het pand te betreden en werden eenmaal binnen geconfronteerd met veel rookontwikkeling. Ze troffen in het kantoor van de winkeleigenaar een brandhaard aan die snel was geblust.


Bij de brand kwam zoveel rook vrij dat acht bovenliggende appartementen tijdelijk moesten worden ontruimd. Een ambulance stond een poosje standby maar bij de brand is niemand gewond geraakt. De politie en brandweer hebben geen onregelmatigheden kunnen vinden die het inbraakalarm zouden kunnen verklaren. Waarschijnlijk is dat dus ontstaan door de brand en is er nadat de eigenaar zijn zaak rond 17.00 uur verliet niemand meer binnen geweest. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.


  
 
 
 
  
 
 
 
 
Foto's: Arno van der Linden

08 juli 2014 Brand in winkel aan Grote Berg in Eindhoven







Bij interieurwinkel DeurStijl & C'eau aan de Grote Berg in Eindhoven is dinsdagavond rond 18.30 uur brand uitgebroken. Er was sprake van veel rookontwikkeling.
De brand is ontstaan in het kantoor achterin de winkel, waar op dat moment niemand meer aanwezig was. Brandweerlieden hadden het vuur snel geblust. Vijf bovenliggende appartementen werden vanwege de rookontwikkeling korte tijd ontruimd, aldus Officier van Dienst Ramon Oomen.
Even voordat de brand uitbrak was bij de politie een inbraakmelding binnengekomen op hetzelfde adres. 
De winkel had om 17.00 uur de deuren gesloten. 
DeurStijl & C'eau is gespecialiseerd in deurkrukken, meubelbeslag en badkameraccessoires.

08 juli 2014 Brand in Eindhovense winkel Deurstijl & C'eau, omwonenden weer thuis






EINDHOVEN - In de winkel Deurstijl & C'eau, aan de Grote Berg in Eindhoven, heeft dinsdag een brand gewoed die gepaard ging met veel rook. Uit voorzorg werden acht huizen boven de winkel ontruimd. De bewoners zijn inmiddels weer thuis.
Ook stond er een ambulance stand-by . Die was achteraf niet nodig, want voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Brand in kantoor
De brand is vermoedelijk ontstaan in het kantoor van de winkel. Volgens een woordvoerder van de brandweer is het niet duidelijk hoe de brand kon ontstaan. De winkel heeft veel schade opgelopen.

Omdat er sprake was van redelijk wat rook werd besloten om de brand op te schalen naar middelbrand. Er werden twee brandweerwagens en een hoogwerker ingezet.

04 juli 2014 Vergunning Grote Berg 12

Verleende Drank- en Horecavergunning

Zaaknummer, Adres/Omschrijving, Datum verzending
14/1332, Grote Berg 12, horecabedrijf Arigato restaurant en Club B.V., 25-06-2014

Heeft u direct belang bij deze beslissing? Dan kunt u binnen zes weken, nadat het besluit aan de aanvrager bekend is gemaakt, schriftelijk bezwaar maken. U kunt het bezwaarschrift richten aan burgemeester en wethouders, ter attentie van de sector Veiligheid en Bestuur, afdeling Bezwaar, Beroep en Klachten, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven. Heeft u een spoedeisend belang? Het bezwaarschrift houdt de werking van het besluit niet tegen.U kunt naast het bezwaarschrift de voorzieningenrechter vragen om een voorlopige voorziening. Richt uw verzoek aan de rechtbank te, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch.

Het hoofd van de sector Vergunningen, Toezicht & Handhaving geeft kennis dat onderstaande aanvragen om omgevingsvergunning zijn ingediend. Wilt u weten voor welke activiteit(en) de omgevingsvergunning is aangevraagd? U kunt meer informatie vinden op www.eindhoven.nl/vergunningaanvragen. Hier staan alle aangevraagde deelvergunningen vermeld.

01 juli 2014 Vijver in bouwput Eindhovense Wal wordt leeggepompt




foto Jos Cuypers
EINDHOVEN – De gigantische waterbak in de grote bouwput aan de Wal in Eindhoven, op de plek waar vroeger het ED zetelde, wordt de komende weken leeggepompt. Iedere dag zakt het waterpeil met ongeveer vijftig centimeter.
In totaal wordt ongeveer 19.000 kuub water weggepompt. Dat is vergelijkbaar met een kleine acht keer de inhoud van het grote zwembad van het Pieter van den Hoogenband zwemstadion.
Corporatie Woonbedrijf gaat het nieuwe kantoorgebouw huren dat op de drielaagse parkeerkelder gaat verrijzen. De oplevering staat gepland voor halverwege volgend jaar.
De vloer van de nieuwe parkeerkelder is nu gestort. Dat gebeurde onder water, op een diepte van twaalf meter. Deze bijzondere bouwmethode moet de opwaartse druk van het grondwater in toom houden. Enkele duikers hebben de operatie begeleid.
BRON

25 juni 2014 Vergunning Grote Berg 12


* Zaaknummer: 14/1332
- adres: Grote Berg 12
- omschrijving: horecabedrijf Arigato restaurant en Club B.V.
- status gewijzigd van: AANVRAAG IS COMPLEET naar: VERLEEND

04 juni 2014 Alarm 112

EINDHOVEN, GROTE BERG PRIO 1 Letsel th GROTE BERG
Tijdstip alarmering: 4 juni 2014 08:32:55. Lokatie alarmering: EINDHOVEN, GROTE BERG PRIO 1 Letsel th GROTE BERG __ EIN Gealarmeerde ...

12 mei 2014 Vergunning Grote Berg 12


* Zaaknummer: 14/1332
- adres: Grote Berg 12
- omschrijving: horecabedrijf Arigato restaurant en Club B.V.
- status gewijzigd van: AANVR. ONVOLLEDIG naar: AANVRAAG IS COMPLEET

05 mei 2014 Vergunning Grote Berg 23


* Zaaknummer: 14/1362   (nieuw)
- adres: Grote Berg 23
- omschrijving: horecabedrijf cafe bar Taverna
- status: INGEKOMEN

02 mei 2014 Grote vijver in bouwput aan Eindhovense Wal




De bouwput op de hoek Wal-Grote Berg in Eindhoven. Archieffoto Jean Pierre Reijnen
EINDHOVEN - De diepe bouwput op de hoek van de Wal met de Grote Berg in Eindhoven is tot de rand toe gevuld met water. De aannemer die bezig is met het graven van de parkeerkelder heeft dit gedaan om te voorkomen dat het grondwater in de bouwput omhoog komt.
Voor de parkeerkelder moet er gegraven worden tot 16 meter diep.
Als de graafwerkzaamheden onder water klaar zijn, wordt er onder water een betonvloer gelegd. Hiervoor wordt speciaal beton gebruikt.
Boven op de parkeerkelder van drie lagen komt straks het nieuwe kantoorgebouw van Woonbedrijf. Dit moet halverwege 2015 opgeleverd worden.
Op de plek van de bouwplaats stond voorheen het kantoor van het Eindhovens Dagblad.

30 april 2014 Vergunning Grote Berg 12


* Zaaknummer: 14/1332   (nieuw)
- adres: Grote Berg 12
- omschrijving: horecabedrijf Arigato restaurant en Club B.V.
- status: AANVR. ONVOLLEDIG

23 april 2014 Grote Berg voorlopig nog afgesloten

Op dit moment verwacht men dat de weg niet eerder dan medio mei 2014 open kan worden gesteld.

Als gevolg van het gaslek dat woensdag 26 februari is ontstaan tijdens bouwwerkzaamheden op de hoek van de Keizersgracht en Grote Berg, is er asfalt verzakt bij de Grote Berg.
Vanwege de risico's en complexiteit van het herstel is de eerder aangegeven planning van het openstellen van de Grote Berg (tussen Paradijslaan en Keizersgracht) direct na de Pasen niet haalbaar. Op dit moment is de verwachting dat de weg niet eerder dan medio mei 2014 open kan worden gesteld voor gemotoriseerd verkeer.
Omleiding
Gemotoriseerd verkeer vanaf de Emmasingel wordt nog steeds omgeleid via de Willemstraat, Vonderweg en Mauritsstraat. Vanaf de Edenstraat en de Hoogstraat wordt het verkeer omgeleid via de Mauritsstraat, Vonderweg en Willemstraat naar de Keizersgracht.
Fietsers en voetgangers
Fietsers en voetgangers moeten oversteken en kunnen langs het werk. Op de Keizersgracht is de rechtsafstrook naar de Grote Berg en op de Wal is de rechter rijstrook afgezet. Fietsers kunnen gebruik maken van het fietspad langs de bouwschutting.

13 nov 2010 Eindhovens Dagblad weg van de Wal




Het pand van het Eindhovens Dagblad aan de Wal 2 in Eindhoven gefotografeerd vanaf de Catharinakerk. foto Kees Martens
Zaterdag en zondag verhuist het ED van het adres Wal 2 in Eindhoven.
Tot 24 januari neemt de redactie haar intrek bij de drukkerij in Best, dan volgt een nieuwe verhuizing naar het pand De Werf aan het Begijnenhof in hartje Eindhoven. In de bijna eeuw van zijn bestaan was de krant gevestigd in de Dommelstraat (vanaf 1911), op de Kleine Berg (vanaf 1915), hoek Kleine Berg-Keizersgracht (1933), Kleine Berg (1958) en hoek Wal-Grote Berg (1964 tot heden).

22 april 2014 Grote Berg half mei weer open

De Grote Berg gaat pas half mei weer open voor verkeer. Dat heeft demissionair wethouder Helms gezegd.



Grote Berg half mei weer open
Door een gaslek zijn op die plek verzakkingen ontstaan. Nu verschillende onderzoeken zijn afgerond is duidelijk geworden waar precies de zwakke plekken zitten en waar de ondergrond gestabiliseerd moet worden.

Om bij de herstelwerkzaamheden alle risico's uit te sluiten blijft de Grote Berg in het centrum voorlopig nog gesloten.

Eind februari kreeg een deel van het centrum van Eindhoven te maken met verkeersproblemen als gevolg van een gaslek in de hoofdleiding. Dat ontstond tijdens werkzaamheden op het bouwterrein aan de Wal, waar jarenlang het Eindhovens Dagblad zat.

De brandweer heeft toen meerdere gaten gemaakt om het gas gecontroleerd te laten ontsnappen. De omgeving liep verder geen gevaar.

22 apr 2014 Grote Berg nog langer afgesloten




Bert Jansen
EINDHOVEN - De Grote Berg in het centrum van Eindhoven is nog langer afgesloten dan gepland. De herstelwerkzaamheden zijn als het goed is halverwege mei afgerond. Dat heeft wethouder Joost Helms (VVD, mobiliteit) de gemeenteraad dinsdag laten weten.
Aanvankelijk zou de Grote Berg na Pasen weer opengesteld worden, maar de aannemer die op de hoek van Wal en Grote Berg een nieuw kantoorgebouw realiseert, vraagt zich nu af of het herstelde wegdeel nu veilig genoeg is voor het aangrenzende bouwterrein. Dat wordt nu nader bekeken, omdat de gemeente alle risico's op voorhand wil uitsluiten.
De Grote Berg is afgesloten sinds 26 februari. Een gebroken waterleiding, ontstaan bij werkzaamheden op het naastgelegen bouwterrein van het voormalige pand van het Eindhovens Dagblad, spoelde toen grond weg onder het wegdek van de Grote Berg. Hier ontstonden plaatselijk holtes tot zeven meter diepte. Omdat er sprake was van instortingsgevaar van het wegdek werd de straat tussen de Wal en de Bergstraat afgesloten voor het verkeer.

08 apr 2014 Grote Berg waarschijnlijk na Pasen weer open



Bert Jansen
EINDHOVEN - De Grote Berg in Eindhoven gaat mogelijk na Pasen weer open. Dat laat wethouder Joost Helms (VVD, verkeer) weten op vragen van raadslid Paul Leenders (CDA). Volgens Helms wordt er volgende week maandag (14 april) gestart met de werkzaamheden.
Deze werkzaamheden gaan ongeveer een week duren.
Gebroken waterleiding
De Grote Berg is afgesloten sinds 26 februari. Een gebroken waterleiding spoelde toen grond weg onder het wegdek van de Grote Berg. Hier ontstonden holtes tot zeven meter diep.
De afgelopen weken zijn de holtes in kaart gebracht en nu kan begonnen worden met het stabiliseren van de ondergrond. De gemeente gaat de kosten verhalen op de aannemer die de schade veroorzaakte.

04 apr 2014 Raadslid Paul Leenders (CDA) wil niet meer omrijden naar Grote Berg




(Foto: Gabor Heeres / SQ Vision)

EINDHOVEN - De Grote Berg is nu al weken afgesloten, 'ook ondergetekende is het omrijden beu'. Dat schrijft CDA-raadslid Paul Leenders aan het college van B en W. Door een gaslek en andere ongemakken is de Grote Berg tussen de Paradijslaan en de Wal afgesloten. Een aannemer is bezig met een plan om het probleem te verhelpen, maar blijkbaar weet niemand hoe lang de misère eigenlijk nog voortduurt.
Een deel van de binnenstad werd 26 februari afgesloten nadat een gaslek was geconstateerd. Ook brak er een waterleiding, waardoor het gevaar ontstond dat de weg zou verzakken. Inmiddels is ruim een maand later aan de situatie nog weinig veranderd. Verkeer moet nog steeds omrijden. Wordt vervolgd
BRON

21 maart 2014 Metersdiepe gaten onder Grote Berg in Eindhoven




De bouwput op de hoek Wal-Grote Berg in Eindhoven. foto Jean Pierre Reijnen
EINDHOVEN - Gaten tot zeven meter diep zijn ontstaan door de kapotte waterleiding op het bouwterrein op de hoek Wal-Grote Berg in Eindhoven. Een deel van de holtes bevindt zich onder het eerste deel van de Grote Berg.
Hoe lang het herstel gaat duren hangt af van de omvang van de werkzaamheden

Omdat er gevaar is voor instorting, blijft het stuk tussen de Keizersgracht en de Paradijslaan waarschijnlijk nog weken dicht voor het autoverkeer.
De waterleiding brak 26 februari bij het aanleggen van de fundering voor de parkeergarage. Deze komt onder de nieuwbouw op de plek waar voorheen het WS gevestigd was.
Het water uit de gebroken leiding spoelde een deel van de grond onder het wegdek van de Grote Berg weg. Hierdoor verzakte het asfalt en ontstond er een lek in de ondergelegen gasleiding.
Gemeente wil schade verhalen op veroorzaker
Drie weken na het ongeluk is de gemeente nog niet verder gekomen dan het vaststellen van de problemen. De gemeente wil voor zij opdracht geeft voor het herstel eerst zeker weten dat het de schade kan verhalen op de veroorzaker. De aanvragers van de bouwvergunning, Kortonjo Vastgoed en Thomasse Beheer, zijn inmiddels formeel aansprakelijk gesteld.

09 maart 2014 Verkeersoverlast verwacht door werkzaamheden

Aan de westkant van de Eindhovense binnenstad wordt de komende weken veel verkeersoverlast verwacht.


Morgen start de gemeente met werkzaamheden aan het riool op de kruising van de Willemstraat en de Vonderweg. Dat komt bovenop de afsluiting van de Grote Berg. Daar verzakte de weg een tijdje geleden op de hoek met de Keizersgracht.

De gemeente verwacht extra vertraging voor het wegverkeer door alle werkzaamheden. Het advies is om via de website bereikbaareindhoven.nl een omleidingsroute uit te stippelen.

Op de Vonderweg wordt aan het riool gewerkt, om wateroverlast bij ernstige regenbuien te verkleinen. Ook wordt de weg bij de kruising met de Willemstraat aangepast, voor een betere verkeersdoorstroming.

06 mart 2014 Grote Berg Eindhoven week lang niet bereikbaar

Ben je van plan om deze week het centrum van Eindhoven per auto te bezoeken? De omgeving van de Grote Berg in het centrum van Eindhoven is nog een week lang niet per auto bereikbaar.

Door een gaslek, vorige week woensdag, zijn er verzakkingen in die straat ontstaan. De gaten in het wegdek zijn de afgelopen week gerepareerd, zo meldt Omroep Brabant. Het gaslek ontstond tijdens werkzaamheden op een bouwterrein aan de Wal, waar voorheen het gebouw stond waar het Eindhovens Dagblad onderdak vond.

03 maart 2014 Surseance Grote Berg 12


http://drimble.nl/faillissementen/noord-brabant/eindhoven/17192267/taste.html

Taste
Laatste nieuws over dit bedrijf uit Eindhoven dat in surseance van betaling verkeert of heeft verkeerd.
Algemene gegevens:
Bedrijfsnaam:
Taste
Vestigingsadres:
Grote Berg 12
Streetview:
Postcode:
Buurt:
Wijk:
Plaats:
KVK-nummer:
17192267
Gegevens Rechtbank:
Rechtbank:
Rechtbank Oost-Brabant
Rechter-com:
mr. L.G.J.M. van Ekert
Insolventienr.:
R.01/10/42


Publicaties van de rechtbank:
Datum
Omschrijving
Kenmerk rechtbank
19-02-2014
vervanging rechter-commissaris mr. M.G.A.Poelman door mr. L.G.J.M. van Ekert
01.obr.10.420.R.2349.1.14
19-02-2014
neerlegging slotuitdelingslijst vanaf 24 februari 2014 - Locatie: Leeghwaterlaan 8 Den Bosch
01.obr.10.420.R.2327.1.14
27-11-2013
pro forma verificatievergadering op 3 januari 2014 om 13:30 - Locatie: Leeghwaterlaan 8 Den Bosch
01.obr.10.420.R.2340.1.13
25-09-2013
beëindigingszitting op 30 oktober 2013 om 9:30 - Locatie: Leeghwaterlaan 8 Den Bosch
01.obr.10.420.R.2321.1.13
18-04-2012
vervanging bewindvoerder L Kramer door B. Smit
she.10.420.R.2309.1.12
11-08-2010
uitspraak schuldsanering op 9 augustus 2010
she.10.420.R.2301.1.10