8 april 2013

GEM 27-03-2013 Verleende splitsingsvergunning Grote Berg 60 C t/m K

Verleende splitsingsvergunningen

Zaaknummer, Adres/Omschrijving, Datum verzending


HV07/0018, Grote Berg 60 C t/m K, splitsen van een gebouw in 7 appartementen, 14-03-2013

De beslissing ligt vanaf vandaag tot het einde van de bezwaar(beroep)termijn ter inzage op het Inwonersplein (Stadskantoor). Voor adres en openingstijden zie colofon.

Hebt u direct belang bij deze beslissing? Dan kunt u binnen zes weken, nadat het besluit aan de aanvrager bekend is gemaakt, schriftelijk bezwaar maken. U kunt het bezwaarschrift richten aan burgemeester en wethouders, ter attentie van de sector Veiligheid en Bestuur, afdeling Bezwaar, Beroep en Klachten, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven. Het bezwaarschrift houdt de werking van het besluit niet tegen. Hebt u een spoedeisend belang? U kunt naast het bezwaarschrift de voorzieningenrechter vragen om een voorlopige voorziening. Richt uw verzoek aan de rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch.


BRON

GEM 13-03-2013 Aanvraag splitsvergunning Grote Berg 60 C t/m K


* Zaaknummer: HV07/0018
- adres: Grote Berg 60 C t/m K
- omschrijving: splitsen van een gebouw in 7 appartementen
- status gewijzigd van: AANVR. ONVOLLEDIG naar: AANVRAAG IS COMPLEET


BRON

GE 27-02-2013 Café Djam voorlopig dicht

De gemeente Eindhoven heeft besloten dat café Djam aan de Grote Berg 12 drie maanden moet sluiten. Pas op 25 mei 2013 mag de kroeg zijn deuren weer openen.


Café Djam moet drie maanden dicht.
Op zaterdag 19 januari 2013 waren er ’s nachts na sluitingstijd nog steeds ongeveer 20 bezoekers binnen. Het is de derde keer in zeer korte tijd dat de gemeente optreedt tegen café Djam. In november 2012 was het café al te laat open. Er waren ook klachten uit de buurt. De burgemeester heeft de ondernemer toen een waarschuwing gestuurd dat het niet nog eens moest gebeuren. Tweeënhalve week later was het café echter weer te laat open. Kort daarna heeft de gemeente de zaak voor twee weken gesloten. Amper twee weken na heropening ging het echter voor de derde keer mis.
De gemeenteraad heeft in de APV bepaald hoe laat de horeca dicht moet. Het moet ‘s nachts rustig worden en de politiecapaciteit is ook niet zo geregeld dat cafés na sluitingstijd nog kunnen doorgaan. De gemeente sluit een café voor de openbare orde. Sluiting geeft op zich al rust en de ondernemer kan de zaken zo regelen dat geen ordeverstoringen meer plaatsvinden.



GEM 26-03-2013 Eindhoven - Café Djam drie maanden dicht


De gemeente Eindhoven heeft besloten dat café Djam aan de Grote Berg 12 drie maanden moet sluiten. Het café is maandag 25 februari gesloten en kan op 25 mei weer open. Op zaterdag 19 januari waren er ’s nachts na sluitingstijd nog steeds ongeveer twintig bezoekers binnen.
Derde keer

Het is de derde keer in zeer korte tijd dat de gemeente optreedt tegen café Djam. In november 2012 was het café al te laat open. Er waren ook klachten uit de buurt. De burgemeester heeft de ondernemer toen een waarschuwing gestuurd dat het niet nog eens moest gebeuren. Tweeënhalve week later was het café echter weer te laat open. Kort daarna heeft de gemeente de zaak voor twee weken gesloten. Amper twee weken na heropening ging het echter voor de derde keer mis.
Sluitingsmaatregel
De gemeenteraad heeft in de APV bepaald hoe laat de horeca dicht moet. Het moet 's nachts rustig worden en de politiecapaciteit is ook niet zo geregeld dat cafés na sluitingstijd nog kunnen doorgaan. De gemeente sluit een café voor de openbare orde. Sluiting geeft op zich al rust en de ondernemer kan de zaken zo regelen dat geen ordeverstoringen meer plaatsvinden.

BRON

GEM Officiële publicaties 27 februari 2013

BESLISSINGEN UITGEBREIDE PROCEDURE

Verleende vergunning
Zaaknummer, Adres/Omschrijving, Datum verzending
11/3892, Grote Berg 60C t/m 60K, verbouwen en uitbreiden bestaande bebouwing t.b.v. winkel en 6 zelfstandige woningen, 19-02-2013

De beslissing ligt vanaf vandaag tot het einde van de bezwaar(beroep)termijn ter inzage op het Inwonersplein (Stadskantoor). Voor adres en openingstijden zie colofon.

Hebt u direct belang bij deze beslissing en bent u het hier niet mee eens? Dan kunt u binnen zes weken nadat het besluit ter inzage is gelegd, schriftelijk beroep instellen bij de rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch.
Hebt u een spoedeisend belang? Het beroepschrift houdt de werking van het besluit niet tegen. U kunt naast het beroepschrift de voorzieningenrechter vragen om een voorlopige voorziening. Richt uw verzoek aan de rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Als u beroep instelt, betaalt u €160,- griffierecht. Vraagt u tegelijk met het instellen van beroep of tijdens de beroepsprocedure om een voorlopige voorziening, 


BRON

7 april 2013

ED 08-02-2013 Klein Paradijs bijna realiteit


Klein Paradijs bijna realiteit
De plannen voor een permanente expositie- en ontmoetingsruimte aan de Paradijslaan gaan waarschijnlijk door.

De gemeente verwacht binnen enkele maanden een erfpacht- of koopcontract af te sluiten met de Stichring ter behoud van Klein Paradijs voor het complex op de hoek van de Grote Berg en de Paradijslaan.

De vandaag officieel geregistreerde stichting wil Klein Paradijs ontwikkelen tot een 'expositie- en ontmoetingsruimte waar cultuur en design, eten, drinken, slapen, werken en ontspannen samenkomen'. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de onderhandelingen in de laatste fase ziin beland. "Daarnaast moet het college van B & W nog definitief groen licht geven."

De Eindhovense initiatiefnemers voor de ontwikkeling van Klein Paradijs, Annemoon Geurts en Koen Rijnbeek, wilden gisteren niet echt reageren op de aanstaande overdracht. "Er wordt nog onderhandeld over details", zegt Annemoon Geurts. "Zolang dat niet is afgerond, wil ik daarover niets kwijt."

Wel laat ze weten dat ze gestart zijn met 'crowdfunding', het inzamelen van sponsorgelden en -diensten. "Deze actie wordt over een paar dagen nadrukkelijk door onze website (www.kazerne.com) ondersteund."


De stichting wil voor begin april in ieder geval de 400.000 euro bimenhalen die nog nodig is voor de verbouwing van de voormalige gemeenteloods die deel uitmaakt van Klein Paradijs. "Gezien de eerdere enthousiaste respons op onze plannen verwachten we dat dat ons gaat lukken."

In totaal is de ontwikkeling van Klein Paradijs begroot op 4,5 miljoen euro. Met Kazerne & Loods, vloeroppervlak bijna 2600 vierkante meter, wil de stichting 'een internationaal podium realiseren voor de creatieve industrie ín designstad Eindhoven'. "En tegelijkertijd dit prachtige stuk historisch erfgoed behouden."

In het complex zijn momenteel ook nog Eindhoven in Beeld (Grote Berg 9) en de theatergroepen Àfslag Eindhoven en Het Paard dat vliegt (in het voormalige theater 't Klein, Paradiislaan) gehuisvest. Deze drie gebruikers hebben onlangs een huur- of gebruikopzegging gekregen van de gemeente, die zegt 'al het mogelijke te doen om de drie partijen te herhuisvesten'.

Een tijdelijk alternatief voor beide theatergroepen zou het theatergezelschap United C, dat aan de Kleine Berg zit, kunnen zijn. "We hebben ze in het verleden tijdelijke opvang aangeboden als het echt nodig is", meldt Pauline Roelants van United C. "Met nadruk op tijdelijk, want drie groepen bliivend onder één dak is voor alle drie geen goede oplossing."

bron: Eindhovens Dagblad (08-02-2013)

BRON

GEM 19-02-2013 Ingekomen vergunningaanvraag Grote Berg 60C t/m 60K


 Zaaknummer: 11/3892
- adres: Grote Berg 60C t/m 60K
- omschrijving: verbouwen en uitbreiden bestaande bebouwing t.b.v. winkel 
en 6 zelfstandige woningen
- status gewijzigd van: Eindadvies verlenen naar: VERLEEND

* Zaaknummer: 11/3892
- adres: Grote Berg 60C t/m 60K
- omschrijving: verbouwen en uitbreiden bestaande bebouwing t.b.v. winkel 
en 6 zelfstandige woningen
- status gewijzigd van: Eindadvies verlenen naar: VERLEEND


BRON

06-02-2013 GEM Vergunningaanvraag Grote Berg 17, 19 en 21

Verleende Drank- en Horecavergunning

Zaaknummer, Adres/Omschrijving, Datum verzending


12/3365, Grote Berg 17, 19 en 21 horecabedrijf in den Bergsche Tuin, 24-01-2013

Hebt u direct belang bij deze beslissing? Dan kunt u binnen zes weken, nadat het besluit aan de aanvrager bekend is gemaakt, schriftelijk bezwaar maken. U kunt het bezwaarschrift richten aan burgemeester en wethouders, ter attentie van de sector Juridische Zaken, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven.
Hebt u een spoedeisend belang? Het bezwaarschrift houdt de werking van het besluit niet tegen. U kunt naast het bezwaarschrift de voorzieningenrechter vragen om een voorlopige voorziening. Richt uw verzoek aan de rechtbank te 's-Hertogenbosch, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch.

Het hoofd van de sector Vergunningen, Toezicht & Handhaving geeft kennis dat onderstaande aanvragen om omgevingsvergunning zijn ingediend. Wilt u weten voor welke activiteit(en) de omgevingsvergunning is aangevraagd? U kunt meer informatie vinden op www.eindhoven.nl/vergunningaanvragen. Hier staan alle aangevraagde deelvergunningen vermeld.

BRON

31-01-2013 GEM Aanvraag vergunning Grote Berg 60C t/m 60K


* Zaaknummer: 11/3892
- adres: Grote Berg 60C t/m 60K
- omschrijving: verbouwen en uitbreiden bestaande bebouwing t.b.v. winkel 
en 6 zelfstandige woningen
- status gewijzigd van: ALLE ADVIEZEN AANWEZIG naar: Eindadvies verlenen

BRON