21 mei 2012

ED 21-05-2012 Nieuwe culturele hotspot in centrum Eindhoven




BRON  


Ja, je kunt er gewoon een kop koffie drinken, maar dan krijg je er waarschijnlijk wel een speciaal koekje bij. Je kunt er ook slapen, in een design-omgeving én eten op sterren-niveau.
Cultuur en horeca worden samengebracht in Kazerne & Loods, een internationaal podium voor de creatieve industrie dat maandag wordt gepresenteerd. Kazerne & Loods wordt ondergebracht in de gebouwen op de hoek van de Paradijslaan en de Grote Berg, in het centrum van Eindhoven. Waar onder meer theater Het Klein, de Wereldwinkel en de gemeenteloods waren gehuisvest, wordt een hoogwaardige plek gerealiseerd die creatieven en het bedrijfsleven samenbrengt.

Het idee is van ontwerper Annemoon Geurts en musicus Koen Rijnbeek, die al in 2007 met de gedachte van een inspirerende ontmoetingsplek rondliepen. Het duo maakte eerder al Eat Drink Design, tijdens verschillende edities van de Dutch Design Week. Op wisselende plekken in de stad werd door hen een expositie van design en hoogwaardige maaltijden samengebracht.
"Vooral de ontmoetingen tussen mensen was altijd heel bijzonder. Daar kwamen vaak weer heel boeiende dingen uit voort." Dat willen Geurts en Rijnbeek graag bestendigen, in een inspirerende omgeving. Dat wordt dus het complex aan de Paradijslaan, waar ze zelf nota bene op een steenworp vandaan wonen en die door beiden als 'een mooi pand met veel mogelijkheden' wordt beschouwd. De oude kazerne, de stallen, het koetshuis en de loods worden samen bijna 2

BRON