7 september 2014

EDB 26 feb 2014 Deel binnenstad afgesloten om gaslek bij Grote Berg




(Foto: Gabor Heeres / SQ Vision)
1 / 9

Door een gaslek is een deel van de binnenstad van Eindhoven woensdag door de politie afgesloten. Er ontsnapt gas ter hoogte van het bouwterrein bij de Grote Berg en de Wal. Het gaslek ontstond iets na 10.10 uur. 
Het kruispunt Wal-Grote Berg, waar de bouwplaats is, is afgesloten. De brandweer en Endinet proberen het lek te dichten. Ook de Emmasingel is afgesloten, verkeer wordt omgeleid en dat zorgt voor drukte in de binnenstad.

Update 11.55u: De gemeente Eindhoven meldt dat het Stadhuis en Inwonersplein slecht bereikbaar zijn, maar wel gewoon open zijn.

Update  12.00u: De Veiligheidsregio laat weten dat een hoofdleiding op het terrein is geraakt bij werkzaamheden. De Keizersgracht, Wal, Grote Berg en Emmasingel zijn afgesloten. Vervoersbedrijf Hermes laat weten dat de hele dag en wellicht morgen ook een aantal bushaltes in de binnenstad vervalt.

Update 12.10u: De binnenstad is 'uitgestorven'. De leiding is geraakt op het bouwterrein waar tot enkele jaren het kantoor van het Eindhovens Dagblad gevestigd is. Hier zal later het nieuwe kantoor van Woonbedrijf komen.

Update 12.30: Endinet laat weten dat werkzaamheden 'door derden' in de grond de oorzaak zijn van het gaslek. De wegen zijn nog steeds afgesloten. Een overzicht van de afgesloten wegen en waar het nu aansluiten is, vind je onder meer op Geen File.

Update 13.30u: Nog steeds zijn de wegen afgezet. Meer foto's van bij het gaslek hierboven.

Update 13.45u: De hoofdleiding is geraakt bij heiwerkzaamheden. Netbeheerder Endinet is nog bezig met een noodoplossing, aldus een woordvoerster voor ANP. 

Geen opmerkingen: