7 september 2014

21 maart 2014 Metersdiepe gaten onder Grote Berg in Eindhoven




De bouwput op de hoek Wal-Grote Berg in Eindhoven. foto Jean Pierre Reijnen
EINDHOVEN - Gaten tot zeven meter diep zijn ontstaan door de kapotte waterleiding op het bouwterrein op de hoek Wal-Grote Berg in Eindhoven. Een deel van de holtes bevindt zich onder het eerste deel van de Grote Berg.
Hoe lang het herstel gaat duren hangt af van de omvang van de werkzaamheden

Omdat er gevaar is voor instorting, blijft het stuk tussen de Keizersgracht en de Paradijslaan waarschijnlijk nog weken dicht voor het autoverkeer.
De waterleiding brak 26 februari bij het aanleggen van de fundering voor de parkeergarage. Deze komt onder de nieuwbouw op de plek waar voorheen het WS gevestigd was.
Het water uit de gebroken leiding spoelde een deel van de grond onder het wegdek van de Grote Berg weg. Hierdoor verzakte het asfalt en ontstond er een lek in de ondergelegen gasleiding.
Gemeente wil schade verhalen op veroorzaker
Drie weken na het ongeluk is de gemeente nog niet verder gekomen dan het vaststellen van de problemen. De gemeente wil voor zij opdracht geeft voor het herstel eerst zeker weten dat het de schade kan verhalen op de veroorzaker. De aanvragers van de bouwvergunning, Kortonjo Vastgoed en Thomasse Beheer, zijn inmiddels formeel aansprakelijk gesteld.

Geen opmerkingen: