10 december 2014

ED 10-12-2014 Bouw 'De Nieuwe Wal' op hoek Wal en Grote Berg in Eindhoven ligt op schema




De constructie van De Nieuwe Wal Eindhoven wordt langzaam zichtbaar. Foto Kees Martens

Half januari wordt de eerste steen van project De Nieuwe Wal Eindhoven gelegd. De bouw van het nieuwe kantoorgebouw op de hoek van de Wal en Grote Berg ligt op schema. 
Er is tot nu toe vrijwel niets fout gegaan, dus we liggen op schema

De parkeergarage die onder het gebouw komt, is gereed. Verdeeld over drie verdiepingen is daar plaats voor 180 auto's. Daarmee is de parkeerkelder de diepste van de stad.
Gebroken waterleiding
"In de bouw van de kelder heeft vrij veel tijd gezeten, net als in de sloop van het oude pand." Er is gegraven tot ongeveer 16 meter diep en duikers hebben een betonvloer gelegd. De gebroken waterleiding op het bouwterrein, in maart, heeft de bouw volgens de bouwer niet of nauwelijks gehinderd.
"Er is tot nu toe vrijwel niets fout gegaan, dus we liggen op schema", aldus Siem Heijman, manager van Kortonjo Vastgoed Eindhoven. Dat bedrijf was samen met Thomasse Beheer Eindhoven eigenaar van het oude pand en opdrachtgever van de bouw van De Nieuwe Wal. "Momenteel zijn we bezig met de begane grond. Half januari wordt de eerste steen gelegd. Dan beginnen we aan de eerste van vijf verdiepingen."
Bouw in juli voltooid
Als alles volgens planning verloopt, zal de bouw van De Nieuwe Wal in juli 2015 voltooid zijn. Woningbouwcorporatie Woonbedrijf gaat het kantoorgebouw vanaf dan huren.
Het nieuwe gebouw komt op het terrein waar vroeger het Eindhovens Dagblad was gehuisvest.