7 september 2014

22 apr 2014 Grote Berg nog langer afgesloten




Bert Jansen
EINDHOVEN - De Grote Berg in het centrum van Eindhoven is nog langer afgesloten dan gepland. De herstelwerkzaamheden zijn als het goed is halverwege mei afgerond. Dat heeft wethouder Joost Helms (VVD, mobiliteit) de gemeenteraad dinsdag laten weten.
Aanvankelijk zou de Grote Berg na Pasen weer opengesteld worden, maar de aannemer die op de hoek van Wal en Grote Berg een nieuw kantoorgebouw realiseert, vraagt zich nu af of het herstelde wegdeel nu veilig genoeg is voor het aangrenzende bouwterrein. Dat wordt nu nader bekeken, omdat de gemeente alle risico's op voorhand wil uitsluiten.
De Grote Berg is afgesloten sinds 26 februari. Een gebroken waterleiding, ontstaan bij werkzaamheden op het naastgelegen bouwterrein van het voormalige pand van het Eindhovens Dagblad, spoelde toen grond weg onder het wegdek van de Grote Berg. Hier ontstonden plaatselijk holtes tot zeven meter diepte. Omdat er sprake was van instortingsgevaar van het wegdek werd de straat tussen de Wal en de Bergstraat afgesloten voor het verkeer.

Geen opmerkingen: