7 september 2014

ED 05 sept 2014 Eis 9 jaar cel tegen drugsdealer voor schietpartij op Grote Berg in Eindhoven

DEN BOSCH - Dat een man cocaïne had gestolen stond in geen vergelijk tot wat de dealer uit wraak deed: een pistool tegen zijn hoofd zetten en schieten. Dat moet hem 9 jaar cel kosten, aldus het Openbaar Ministerie. 

Hoewel de man het zelf in alle toonaarden ontkent, wordt hij gezien als een cocaïne-dealer. September vorig jaar zou hij een klant iets geven bij de Essopomp bij het belastingkantoor, maar een andere man pakte zijn dope af.
Een paar uur later werd diezelfde man opeens aangevallen op de Grote Berg in Eindhoven. Hij kreeg een pistool tegen zijn hoofd maar kwam er wonder boven wonder met een schampschot vanaf, al werd hij daarna wel bewerkt met een kettingslot en flink in elkaar getrapt.
Hoofdverdachte ontkent
De hoofdverdachte ontkent alles, en zegt beroofd te zijn van wat wiet, maar verder niks van de zaak te weten. Ook een medeverdachte, wiens DNA op het kettingslot leek te zitten, was onschuldig want, zo zei hij doodleuk, hij was elders aan het dealen. Tegen hem werd 8 maanden cel geëist.
En hoewel alle betrokkenen, inclusief twee getuigen, zwegen of hun verklaringen introkken, vond officier Karin Gerritsen dat ze bewijs genoeg had uit de allereerste verklaringen. Dat die daarna werden veranderd vond ze niet vreemd: dat is de wet van de straat. En dat de volgens hem onschuldige hoofdverdachte tien maanden lang in voorarrest zweeg hielp hem ook niet. De advocaten vonden het echter geenszins bewezen.

Man onder verdachte omstandigheden gewond in Eindhoven
22 september 2013

Een 33-jarige man uit Grave is in de nacht van zaterdag op zondag, om 2.00 uur, gewond aangetroffen op de Grote Berg in Eindhoven. De man had een hoofdwond en is naar het ziekenhuis gebracht.
De omstandigheden waarin de man is gevonden, roept veel vragen op bij de politie. Er is vannacht sporenonderzoek gedaan, omdat de politie vermoedt dat er mogelijk geschoten is.
Wat het sporenonderzoek laat zien en of er nu wel of niet schoten zijn gelost, wordt door een woordvoerster van de politie niet gezegd. "Dat is tactische informatie die we op dit moment niet geven."
Het slachtoffer en betrokken getuigen worden nog gehoord.

Geen opmerkingen: