6 april 2012

22-03-2012 Aanrijding letsel

Tijdstip alarmering: 22 maart 2012 12:24:59
Lokatie alarmering: EINDHOVEN, GROTE BERG
PRIO 1 Aanrijding letsel GROTE BERG/KERKSTRAAT EIN

Gealarmeerde eenheden: (regio Brabant Zuid-Oost)
1133888 Politie Brabant Zuid-Oost ( Persinformatie )

BRON

POL 22-02-2012 Verdachte aangehouden na achtervolging en inrijden op agent

Een man van 21 jaar uit Eindhoven is woensdag aangehouden na een achtervolging waarbij hij inreed op een politieman.

Rond het middaguur zagen surveillerende agenten op de Grote Berg de verdachte zonder helm op een brommer rijden. Toen ze hem wilden laten stoppen, ging hij er vandoor. Daarbij reed hij op de Kleine Berg in op een politiebiker die hem een stopteken gaf. De man negeerde dat en reed tegen de fiets van de biker, die zelf ternauwernood opzij kon springen. Na een achtervolging konden andere agenten de man op de Alberdingk Thijmstraat klemrijden waardoor hij van zijn brommer viel. De Eindhovenaar ging er vervolgens te voet vandoor maar kon op de parkeerplaats bij het Stadspaviljoen alsnog in de kraag worden gegrepen. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding, waardoor een politieman schaafwonden opliep aan een arm en schouder. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.
BRON

Man gepakt na achtervolging in Eindhoven

Een 21-jarige Eindhovense scooterrijder is woensdagmiddag opgepakt na een wilde achtervolging door het centrum. Daarbij reed hij in op een agent.

Surveillerende agenten zagen rond het middaguur een scooterrijder zonder helm over de Grote Berg rijden.

Toen ze hem wilden laten stoppen, ging hij ervandoor. De man reed op de Kleine Berg in op een politiebiker, die hem ook verzocht af te stappen.

De Eindhovenaar trok zich daar niets van aan en reed tegen de fiets van de biker, die zelf ternauwernood opzij kon springen.

Na een achtervolging reden andere politiemannen hem op de Alberdingk Thijmlaan klem, waardoor de man van zijn brommer viel. De Eindhovenaar ging er vervolgens te voet vandoor. Op de parkeerplaats bij het Stadspaviljoen kon hij alsnog gepakt worden.

Hij verzette zich tegen zijn aanhouding, waardoor een politieman schaafwonden opliep aan een arm en schouder. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

POL 10-01-2012 Politie houdt verdachte aan voor straatroof

Agenten slaagden er dinsdagmorgen rond 2.30 uur in op de Oude Stadsgracht een 34-jarige man uit Turnhout aan te houden. Hij wordt verdacht van een straatroof, een klein half uur voor zijn aanhouding gepleegd op de Grote Berg.

Een 33-jarige Eindhovenaar werd hier slachtoffer van een beroving. Zijn mobiele telefoon werd weggenomen. De dader of daders zijn toen met een auto gevlucht. Aan de hand van een signalement kon even later een verdachte worden aangehouden. De auto, waarvan ook een signalement was doorgegeven, werd aangetroffen ter hoogte van het Anna Frankplantsoen. Het voertuig had twee verschillende kentekenplaten, waarvan een gestolen was. De auto werd daarop voor verder onderzoek in beslag genomen. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek. Het slachtoffer moet nog aangifte doen.

BRON

ED 11-03-2012 Primeur in Eindhoven: 1e filiaal van Renew Fashion

Over precies een week beleeft Eindhoven een wereldwijde primeur. Zaterdag 17 maart opent het eerste filiaal van de nieuwe winkelformule Renew Fashion op de Grote Berg zijn deuren. Het assortiment van deze modewinkel bestaat uit gebruikte kleding en tassen van uitstekende kwaliteit, tegen lage prijzen.

Het eerste filiaal van Renew Fashion in Eindhoven zal gerund worden door Peter Tillmans en Els Heijsman. De winkelformule is bedacht door Johannes Westbroek, in opdracht van Drietex Eco Recyling BV uit Cuijk, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het recyclen - en nieuw leven inblazen - van gebruikte kleding.

Vooroordeel over gebruikte kleding wegnemen
Wie bevooroordeeld is over tweedehandskleding komt bij Renew Fashion bedrogen uit. De kleding die in de winkel hangt, oogt als nieuw. Je kunt niet zien, noch ruiken of voelen, dat het kleding betreft dat een tweede leven gegund is. Westbroek vult aan: “Het probleem van gebruikte kleding is dat mensen daar aversie tegen hebben. Wij hebben een hele mooie luxe winkel ingericht om mensen over die drempel van gebruikte kleding te helpen. Wij bieden kwalitatief goede kleding. Schoon, gewassen en mooi gepresenteerd.”

Bewust gekozen voor De Bergen in Eindhoven
Westbroek heeft bewust voor Eindhoven gekozen als locatie voor de eerste winkel. “Eindhovenaren zijn koopjesjagers die gevoelig zijn voor prijs. Daarnaast is De Bergen een creatieve wijk. Wij richten ons op een doelgroep die ze in Amerika de cultural creatives noemen. Dat zijn mensen die niet aan conventies vastzitten, diie creatief zijn, combinaties kunnen maken, oog hebben voor het milieu en er toch goed uit willen zien.”

Catwalk in het hart van de winkel
De winkelinrichting is gericht op fun. Naast kledingrekken is het meest in het oog springende item middenin de winkel de 5 meter lange catwalk, geflankeerd door een loungebank aan de ene kant, en een bartafel aan de andere kant. De catwalk nodigt uit om vanuit een pashokje je nieuwe kleding te showen aan andere klanten. “Bij ons mag je gezien worden”, zegt Westbroek.

Bijzondere prijskaartjes
Renew Fashion hanteert bijzondere prijskaartjes; er staan namelijk 2 prijzen op. De hoogste prijs, die je betaalt als je maar 1 kledingstuk koopt. En de laagste prijs, die je betaalt als je meerdere kledingstukken tegelijk koopt, waarbij de korting zich opstapelt.

‘Sociaal kopen’ bij klanten stimuleren
Westbroek legt uit dat hij met dit prijskaartjessysteem wil stimuleren dat klanten ‘sociaal’ gaan kopen. Dat ze elkaar in de winkel ontmoeten, met elkaar praten onder het genot van een kop koffie en met elkaar afspreken alle kledingstukken bij elkaar af te rekenen om samen de maximale korting te scoren.

Winkel als sociale ontmoetingsplek
Het benadrukt het sociale aspect van de winkel. Klanten kunnen met elkaar plaatsnemen op de loungebank om te socializen, of om naar de catwalk te kijken. Of ze kunnen plaatsnemen aan de bar. Ook voor kinderen is een apart hoekje ingericht, met een bankje, tv en knuffels.

Exclusief avondje met vriendinnen
Renew Fashion introduceert ook een club waarvan je lid kunt worden. Een van de leuke extra’s die dat biedt, is bijvoorbeeld een exclusief avondje in de winkel voor een groep vriendinnen. Die kunnen dan onder het genot van een hapje, drankje en muziek uitgebreid kleding passen en een eigen modeshow opvoeren op de catwalk.

500 kledingstukken geschonken aan dak- en thuislozen
Nog voor de officiële opening van de winkel heeft Renew Fashion zijn betrokkenheid bij de stad Eindhoven al getoond. Door een schenking van 500 stuks winterkleding aan Neos, de organisatie voor maatschappelijke opvang. Bij die schenking zal het niet blijven. Renew Fashion wil met Neos samenwerken om mensen uit de opvang te helpen. Westbroek: “Bijvoorbeeld door mensen in onze winkel te laten stagelopen. Of door mensen die aankloppen bij de opvang te voorzien van nieuwe kleren."

Uitbreiden naar meer filialen
Het concept van Renew Fashion staat als een huis. Als de winkel in Eindhoven een succes wordt, volgen meer filialen. “We mikken voor dit jaar op 10-15 winkels en volgend jaar 30-40 winkels in Nederland, België en Duitsland”, aldus Westbroek over de ambities van de winkelformule.

BRON

ED 10-01-2012 Belg berooft man van mobiele telefoon

Een 34-jarige man uit Turnhout heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 33-jarige Eindhovenaar beroofd van zijn mobiel.
    De dader werd aangehouden. De aanhouding vond 's nachts om half twee plaats op de Oude Stadsgracht in het centrum van Eindhoven. De straatroof was een half uur daarvoor gepleegd op de Grote Berg.

    Aan de hand van een signalement kon de verdachte worden aangehouden. Zijn auto, waarvan ook een signalement was doorgegeven, werd aangetroffen bij het Anne Frankplantsoen. Het voertuig had twee verschillende kentekenplaten, waarvan een gestolen.

    BRON

    ED 31-02-2012 Coffeeshop Grasshopper moet dicht

    Coffeeshop The Grasshopper aan de Grote Berg in Eindhoven moet donderdag dicht. Dat heeft de gemeente eigenaar Yener Capkurt laten weten.

      Capkurt is van plan de sluiting juridisch aan te vechten, maar zal donderdag wel de deuren dicht houden. "Ik moet me aan de regels houden."


      BRON

      ED 14-02-2012 Twee rechtszaken over Grasshopper

      De Bossche voorzieningenrechter behandelt dinsdag twee zaken die de eigenaar van de Eindhovense coffeeshop The Grasshopper aanspande tegen de gemeente.

      De zaken dienen beide om tien uur. De eigenaar van The Grasshopper, Yener Capkurt, vroeg bijna vier jaar geleden een nieuwe vergunning aan voor zijn shop. Na een lang onderzoek besloot de gemeente die te weigeren, zo kreeg Capkurt in december te horen. Er zou gevaar bestaan dat de vergunning werd gebruikt voor criminele doeleinden. Capkurt is het daar volstrekt niet mee eens, en maakt bezwaar tegen de weigering. De rechter zal zich daar in april over buigen.


      Ondertussen was The Grasshopper echter gewoon open. Dat mag niet, want Capkurt heeft geen vergunning. De gemeente stuurde hem in januari een brief dat hij toch echt dicht moest, op straffe van een dwangsom. Daartegen kwam Capkurt in verweer via een kort geding. De gemeente leek die zaak af te wachten voor ze de shop daadwerkelijk zouden gaan dichttimmeren,. Maar toen Capkurts advocaten twee weken uitstel vroegen en kregen, zette de gemeente toch door en kwam met een last tot sluiting. Maar ook daartegen spande Capkurt een kort geding aan.

      Die twee gedingen dienen nu. De gemeente heeft toegezegd de uitspraak van de rechter af te wachten vooraleer er echt wordt gesloten. En dan is het wachten tot de rechtszaak van april, waarin de weigering van de vergunning zelf op tafel ligt.


      BRON

      ED 09-02-2012 Gemeente wil Grasshopper gedwongen sluiten

      Coffeeshop The Grasshopper in Eindhoven. Archieffoto Irene Wouters

      EINDHOVEN - De gemeente Eindhoven dreigt coffeeshop The Grasshopper met gedwongen sluiting.

      Per brief heeft de gemeente aangekondigd met ingang van vandaag mogelijk bestuursdwang toe te passen, wat betekent dat ze het pand aan de Grote Berg kan laten dichttimmeren. Burgemeester Rob van Gijzel wacht daarmee tot na een zitting van de rechtbank op 14 februari, zo zegt zijn woordvoerster.

      De rechtbank behandelt dan de bezwaren van exploitant Yener Capkurt van The Grasshopper tegen de gemeentelijke besluiten om dwangsommen op te leggen en bestuursdwang toe te passen.

      BRON

      ED 21-02-2012 Grasshopper meteen dicht

      Foto Bert Jansen

      EINDHOVEN - Coffeeshop The Grasshopper aan de Grote Berg heeft dinsdagmiddag omstreeks 15.30 uur zelf de deuren gesloten.

      De gemeente zou de wietzaak om 16.00 uur controleren. Aanleiding zijn de vonnissen in twee kort gedingen die eigenaar Yener Capkurt had aangespannen om sluiting te voorkomen. De rechter stelde echter Eindhoven in het gelijk.

      De gemeente had de controle telefonisch bij Capkurt aangekondigd.

      Hij was net met zijn advocaat in overleg hoe hij de shop alsnog open kon houden

      Bibob
      Capkurt vroeg in 2008 een nieuwe vergunning aan voor zijn coffeeshop. Die aanvraag werd eind vorig jaar afgewezen door de gemeente. Deze had uitvoerig onderzoek ingesteld, met hulp van het landelijk bureau Bibob. Daaruit zou blijken dat het aannemelijk is dat de vergunning voor of de opbrengst van de coffeeshop voor misdaad worden gebruikt.

      Tussentijds
      Capkurt ging in beroep tegen de weigering, een zaak die in april voor de rechter komt. De gemeente dwong hem tussentijds te sluiten, eerst op straffe van een dwangsom, later met dwangmatige sluiting. Capkurt vocht beide lasten aan bij de voorzieningenrechter.

      Deze oordeelt nu dat (de veiligheid van) het algemeen belang meer gediend is met sluiting. Capkurt zei voornamelijk geldelijk verlies te lijden bij sluiting.



      BRON

      ED 14-02-2012 Coffeeshop Grasshopper nog zeker week open

      Coffeeshop The Grasshopper in Eindhoven. Archieffoto Irene Wouters

      DEN BOSCH - De Eindhovense coffeeshop The Grasshopper mag nog zeker een week openblijven, ondanks herhaalde sluitingsbevelen van de gemeente. Pas dan doet de voorzieningenrechter uitspraak in twee korte gedingen die vandaag behandeld werden.

      En de rechter verzocht de gemeente om op zijn uitspraak te wachten.

      The Grasshopper zou moeten sluiten omdat de gemeente geen vergunning geeft. De eigenaar van de shop, Yener Capkurt, had die vergunning ruim drie jaar geleden aangevraagd. Zijn advocaten vonden het zacht gezegd opmerkelijk dat de gemeente wel bijna vier jaar lang moet nadenken over het verlenen van de vergunning, maar daarna opeens bijzonder veel haast heeft de deuren dicht te krijgen. Dat moest, eerst binnen drie dagen op straffe van een dwangsom, en daarna binnen twee dagen anders zou de zaak door de gemeente zelf dichtgetimmerd worden. Capkurt vroeg de rechter beide bevelen in de ijskast te leggen, totdat op 13 april de weigering van de vergunning zelf voor de rechter komt.

      In andere zaken, zoals de voorgenomen tijdelijke sluiting van café Playerz, wacht de gemeente wel tot rechters zich er over hebben kunnen buigen, maar in het geval van The Grasshopper is het 'opeens' van groot belang voor de algemene veiligheid dat deze sluit, merkte advocaat F. Pommer op. Volgens de gemeente is lang en goed nagedacht over de vergunningverlening, maar zodra er een besluit ligt, wil Eindhoven meteen effectief handhaven, anders heeft het nemen van besluiten weinig zin.


      BRON

      Officiële publicaties 1 februari 2012

      BESLISSINGEN REGULIERE PROCEDURE

      Verleende omzettingsvergunning

      Zaaknummer, Adres/Omschrijving, Datum verzending
      11/3423, Grote Berg 49A, omzettingsvergunning t.b.v. 6 onzelfstandige woonruimten, 25-01-2012

      De beslissing ligt vanaf vandaag twee weken ter inzage op het Inwonersplein (Stadskantoor). Voor adres en openingstijden zie colofon.

      Heeft u direct belang bij deze beslissing? Dan kunt u binnen zes weken, nadat het besluit aan de aanvrager bekend is gemaakt, schriftelijk bezwaar maken. U kunt het bezwaarschrift richten aan burgemeester en wethouders, ter attentie van de sector Juridische Zaken, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven.
      Heeft u een spoedeisend belang? Het bezwaarschrift houdt de werking van het besluit niet tegen. U kunt naast het bezwaarschrift de voorzieningenrechter vragen om een voorlopige voorziening. Richt uw verzoek aan de rechtbank te 's-Hertogenbosch, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch.


      BRON

      GEM 26-03-2012 Geweigerde vergunning

      * Zaaknummer: EX08/1462 (nieuw)

      - adres: Grote Berg 22a

      - omschrijving: Exploitatievergunning, Coffeeshop The Grashopper

      - status: GEWEIGERD


      BRON

      GEM 15-03-2012 Aanvraag vergunning

      * Zaaknummer: 11/3892

      - adres: Grote Berg 60C t/m 60K

      - omschrijving: verbouwen en uitbreiden bestaande bebouwing t.b.v. winkel en 6 zelfstandige woningen

      - status gewijzigd van: ADVIES NIET COMPLEET naar: ALLE ADVIEZEN AANWEZIG


      BRON

      25-01-2012 Verleende omzettingsvergunning GB 49A

      * Zaaknummer: 11/3423

      - adres: Grote Berg 49a

      - omschrijving: omzettingsvergunning t.b.v. 6 onzelfstandige woonruimten

      - status gewijzigd van: AANVRAAG IS COMPLEET naar: VERLEEND


      BRON

      MK 28-12-2011 GB Misdaad

      Twee 16-jarige jongens uit Oosterhout en Waalre zijn dinsdag aangehouden nadat ze de mobiele telefoons van twee Eindhovense jongens hadden geroofd.

      Bij de politie kwam rond 15.15 uur de melding binnen dat de twee slachtoffers (12 en 14 jaar) kort daarvoor in het centrum hun GSM's hadden moeten afstaan aan de twee daders. De gedupeerden gaven ook een goed signalement van de verdachten door. Surveillerende agenten zagen kort na de melding op de Grote Berg twee jongens fietsen die daar aan voldeden. Ze zijn aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.


      BRON

      Officiële publicaties 28 december 2011

      Ingekomen aanvragen omgevingsvergunning

      Het hoofd van de sector Vergunningen, Toezicht & Handhaving geeft kennis dat onderstaande aanvragen om omgevingsvergunning zijn ingediend. Wilt u weten voor welke activiteit(en) de omgevingsvergunning is aangevraagd? U kunt meer informatie vinden op www.eindhoven.nl/vergunningaanvragen. Hier staan alle aangevraagde deelvergunningen vermeld.


      Zaaknummer, Adres/Omschrijving, Datum binnenkomst

      11/3892, Grote Berg 60C t/m 60K, verbouwen en uitbreiden bestaande bebouwing t.b.v. winkel en 6 zelfstandige woningen, 16-12-2011



      De ingekomen aanvragen omgevingsvergunning zijn uitsluitend ter kennisgeving en liggen niet ter inzage. Hiertegen staat nog geen bezwaarmogelijkheid open.


      BRON

      Officiële publicaties 21 december 2011

      Het hoofd van de sector Vergunningen, Toezicht & Handhaving geeft kennis dat onderstaande aanvragen om omgevingsvergunning zijn ingediend. Wilt u weten voor welke activiteit(en) de omgevingsvergunning is aangevraagd? U kunt meer informatie vinden op www.eindhoven.nl/vergunningaanvragen. Hier staan alle aangevraagde deelvergunningen vermeld.

      BESLISSINGEN REGULIERE PROCEDURE

      Verleende vergunning
      Zaaknummer, Adres/Omschrijving, Datum verzending
      11/3338, Grote Berg 60, wijzigen van de voorgevel, 13-12-2011

      De beslissing ligt vanaf vandaag twee weken ter inzage op het Inwonersplein (Stadskantoor). Voor adres en openingstijden zie colofon.

      Heeft u direct belang bij deze beslissing? Dan kunt u binnen zes weken, nadat het besluit aan de aanvrager bekend is gemaakt, schriftelijk bezwaar maken. U kunt het bezwaarschrift richten aan burgemeester en wethouders, ter attentie van de sector Juridische Zaken, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven.
      Heeft u een spoedeisend belang? Het bezwaarschrift houdt de werking van het besluit niet tegen. U kunt naast het bezwaarschrift de voorzieningenrechter vragen om een voorlopige voorziening. Richt uw verzoek aan de rechtbank te 's-Hertogenbosch, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch.


      BRON

      GEM 08-02-2012 I De Bergen (Wal 2)

      Het bestemmingsplangebied

      Het plangebied is gelegen in het centrum van Eindhoven en wordt omringt door de Grote Berg, de Paradijslaan, de Waagstraat en de Wal.

      De bestaande bebouwing op de projectlocatie Wal 2 (voormalige locatie Eindhovens Dagblad) wordt geheel gesloopt. Initiatiefnemer is voornemens op de huidige locatie een geheel nieuw pand weg te realiseren ten behoeve van kantoren, niet-commerciële dienstverlening en ondergeschikte horeca (maximaal categorie 1). Onder de nieuwbouw komt een parkeerkelder van drie lagen diep. Vanaf het maaiveld zal de bebouwing uit vijf lagen bestaan. Het gebouw wordt gekenmerkt door een Lvormige bakstenen hoofdmassa. Aan de zijde van de Grote Berg en de Wal zal een glazen wand worden opgetrokken die het geheel een massief karakter gaat geven. Binnen de vrije ruimte die ontstaat zal eveneens bebouwing worden opgericht in vijf lagen. Deze vrij staande bebouwing wordt door middel van enkele luchtbruggen verbonden met de L-vormige hoofdmassa. Aan de Paradijslaan komt de entree naar de parkeerkelder. Ter hoogte van de Grote Berg en de Wal komen de entrees voor werknemers en bezoekers.

      Raadplegen digitaal bestemmingsplan

      Het bestemmingsplan kan via de landelijke website worden geraadpleegd.

      Klik hier om het bestemmingsplan te bekijken.

      De bronbestanden zijn hier beschikbaar.

      Downloaden documenten

      Toelichting en regels - I De Bergen (Wal 2)

      Verbeelding - I De Bergen (Wal 2)

      Vaststellingsbesluit - I De Bergen (Wal 2)

      Bijlage 1 Verkennend onderzoek archeologie - I De Bergen (Wal 2)

      Bijlage 2 Onderzoek natuurwaarden - I De Bergen (Wal 2)

      Bijlage 3 Onderzoek vleermuizen - I De Bergen (Wal 2)

      Extra informatie

      Het bestemmingsplan I De Bergen (Wal 2) is door de gemeenteraad vastgesteld op 6 december 2011. Het vastgestelde bestemmingsplan heeft van 15 december 2011 tot en met 26 januari 2012 voor iedereen ter inzage gelegen. Tegen het besluit van de gemeenteraad is geen beroep ingesteld. Gelet hierop is het bestemmingsplan, daags na afloop van de beroepstermijn, op 27 januaei 2012 onherroepelijk geworden.

      Dit bestemmingsplan is op werkdagen in te zien bij de informatiebalie van de sector Vergunningen, Toezicht & Handhaving op het Ondernemersplein(openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.00 - 17.00 uur). Hiervoor moet u wel een afspraak maken. Dit kan door twee werkdagen voorafgaand aan het moment waarop u een afspraak wilt een e-mail te sturen naar ondernemersplein@eindhoven.nl of telefonisch contact op te nemen via telefoonnummer 14040. Wij verzoeken u in de e-mail duidelijk aan te geven welk bestemmingsplan u wilt inzien. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op


      BRON

      AP 06-03-2010 Archeologisch rapport Wal 2

      Opdrachtgever: Kortonjo Vastgoed B.V.,Thomasse Beheer B.V.,Aalsterweg 239, 5644 RB
      Eindhoven
      Status: versie 06-03-2010


      Projectcode : 09-263 Wal, Eindhoven
      Bestandsnaam : ArcheoPro, Wal, Eindhoven, 2010 03 06
      Opgesteld conform KNA 3.1
      Archis onderzoeksmelding (CIS nummer): 39221
      Bevoegd gezag: Gemeente Eindhoven
      Opslagplaats documentatie: Provincie Noord-Brabant


      Auteur: Richard Exaltus, Joep Orbons
      Projectleider : Richard Exaltus
      Projectmedewerkers: Richard Exaltus, Joep Orbons, Hon Rik
      Onderaannemers: nvt
      Autorisatie: Drs. R.P. Exaltus; senior-archeoloog


      ISSN : 1569-7363
      Uitgegeven door ArcheoPro
      © Copyright 2010 ArcheoPro, Maastricht

      BRON

      GEM 15-11-2011 Bestemmingsplan Wal 2

      Planstatus
      :
      vastgesteld 2011-12-15
      Identificatie
      :
      NL.IMRO.0772.80117-0301
      Type plan
      :
      bestemmingsplan
      Naam locatie
      :
      locatie Eindhovens Dagblad
      IMRO-versie
      :
      IMRO2008
      Bijlagen en Verwijzingen (5)
      Vaststellingsbesluit
      Regels
      Bijlage bij regels
      Toelichting
      Bijlage bij toelichting

      BRON

      GEM 06-12-2011 Raadsvoorstel tot vaststelling bestemmingsplan I De Bergen (Wal 2)

      Gemeente Eindhoven Raadsnummer 11R4600 Inboeknummer 11bst01960
      Beslisdatum B&W 15 november 2011 Dossiernummer 11.46.253
      Raadsvoorstel tot vaststelling bestemmingsplan I De Bergen (Wal 2)


      Inleiding
      Aanleiding voor dit bestemmingsplan is het voornemen om het voormalige
      kantoorgebouw van het Eindhovens Dagblad op de hoek Wal - Grote Berg te
      vervangen door een nieuw eigentijds gebouw met een overwegende kantoorfunctie.
      Het ontwerp van het bestemmingsplan heeft van 25 augustus 2011 tot en met 5
      oktober 2011 ter inzage gelegen en er zijn geen zienswijzen ontvangen.

      Bestuurlijk kader: Wettelijke taak

      Doelstelling
      De gewenste ontwikkeling planologisch mogelijk maken middels een
      bestemmingsplan ex artikel 3.1 Wet ruimtelijke ordening.

      Voorstel
      1 Het bestemmingsplan I De Bergen (Wal 2) bestaande uit de geometrisch bepaalde
      planobjecten als vervat in het GML-bestand: NL.IMRO.0772.80117-0301.gml met
      de bijbehorende bestanden digitaal vast te stellen en waarbij voor de locatie van
      de geometrische planobjecten gebruik is gemaakt van een ondergrond welke
      ontleend is aan de GBE versie oktober 2011, alsmede de afgeleide analoge
      verbeelding van het bestemmingsplan vast te stellen;
      2 geen exploitatieplan als bedoeld in artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening
      vaststellen;


      Argumenten
      1 Het bestemmingsplan moet digitaal worden vastgesteld en gelijktijdig moet een
      volledige analoge versie van het bestemmingsplan worden vastgesteld.
      Op basis van de wetgeving moet een bestemmingsplan digitaal worden
      vastgelegd. Het bestemmingsplan is voor u digitaal raadpleegbaar op de website
      pilot.ruimtelijkeplannen.nl via de direct link


      Gelijktijdig met de digitale vaststelling van het bestemmingsplan moet een

      volledige verbeelding daarvan op papier worden vastgesteld.


      2 De wet verplicht tot het nemen van een besluit over het al dan niet vaststellen van
      een exploitatieplan.
      Ingevolge artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening moet uw raad een
      exploitatieplan vaststellen voor gronden waarop een bouwplan is voorzien, tenzij
      het verhaal van grondexploitatiekosten over de in het bestemmingsplan
      begrepen gronden anderszins is verzekerd. Als deze laatste situatie zich voordoet
      kan uw raad gelijktijdig met de vaststelling van het bestemmingsplan besluiten
      dat geen exploitatieplan wordt vastgesteld.
      In casu is een anterieure overeenkomst afgesloten.


      Kanttekeningen
      Niet van toepassing.

      Kosten
      De kosten voor het bestemmingsplan worden verhaald op basis van een anterieure
      overeenkomst.

      Communicatie
      Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan wordt bekendgemaakt in Groot
      Eindhoven, de Staatscourant en digitaal via de gemeentelijke website
      www.bestemmingsplannen.eindhoven.nl. In die bekendmaking staat dat het besluit
      en het bestemmingsplan digitaal beschikbaar zijn via de landelijke website
      www.ruimtelijkeplannen.nl en welke de beroepsmogelijkheden zijn.
      Gelijktijdig met de bekendmaking wordt de kennisgeving daarvan digitaal verzonden
      aan de VROM-inspectie, aan Gedeputeerde Staten en aan het Waterschap.
      Tevens wordt het besluit met bijbehorende stukken digitaal aan hen beschikbaar
      gesteld.

      Planning en uitvoering
      Nadat het bestemmingsplan is vastgesteld, volgt de beroepsfase. In de kennisgeving
      van het besluit wordt vermeld dat het bestemmingsplan gedurende 6 weken ter
      inzage ligt en dat binnen die termijn beroep mogelijk is bij de Afdeling
      bestuursrechtspraak van de Raad van State. Op de dag dat de beroepstermijn afloopt
      treedt het bestemmingsplan in werking, tenzij beroep is ingesteld én een verzoek om
      voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van genoemde Afdeling
      bestuursrechtspraak. In dat geval dient eerst de uitspraak van de Voorzitter te
      worden afgewacht. In die uitspraak staat of de inwerkingtreding van het plan al dan
      niet wordt opgeschort.

      Evaluatie

      Niet van toepassing.


      Bijlage(n)
      Als bijlage(n) bij dit voorstel behoren:
      - Bestemmingsplan I De Bergen (Wal 2) bestaande uit de verbeelding
      NL.IMRO.0772. 80117-0301.gml, regels en toelichting;
      De bijlagen liggen ter inzage in de leeskamer


      Een ontwerpraadsbesluit bieden wij u hierbij ter vaststelling aan.


      Burgemeester en wethouders van Eindhoven,

      , secretaris.

      Raadsnummer 11R4600


      Raadsbesluit


      De raad van de gemeente Eindhoven;
      gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 15 november 2011;
      overwegende,
      - dat het ontwerp bestemmingsplan I De Bergen (Wal 2) , met inachtneming van het bepaalde in en krachtens artikel 3.8, 1e lid van de Wet ruimtelijke ordening is
      voorbereid;
      - dat het ontwerp bestemmingsplan zowel in digitale als analoge vorm gedurende de periode van donderdag 25 augustus 2011 tot en met woensdag 5 oktober 2011voor iedereen ter inzage heeft gelegen en dat voor iedereen de gelegenheid openstond om tijdens deze periode naar keuze schriftelijk of mondeling zienswijzen in te dienen;
      - dat geen zienswijzen tegen het ontwerp bestemmingsplan zijn ontvangen;
      - gelet op de Wet ruimtelijke ordening en het Besluit ruimtelijke ordening;


      besluit:


      1 het bestemmingsplan I De Bergen (Wal 2) bestaande uit de geometrisch bepaalde
      planobjecten als vervat in het GML-bestand: NL.IMRO.0772.80117-0301.gml met
      de bijbehorende bestanden digitaal vast te stellen en waarbij voor de locatie van
      de geometrische planobjecten gebruik is gemaakt van een ondergrond welke
      ontleend is aan de GBE versie oktober 2011alsmede de afgeleide analoge
      verbeelding van het bestemmingsplan vast te stellen;
      2 Geen exploitatieplan als bedoeld in artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening
      vaststellen;


      Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 6 december 2011.

      R. van Gijzel, voorzitter.

      J. Verheugt, griffier.

      LG11035717


      BRON