26 mei 2013

ED 25-05-2013 'Eindhoven in beeld' moet nieuwe plek zoeken

De organisatie 'Eindhoven in beeld' heeft van de gemeente Eindhoven te horen gekregen dat ze uiterlijk 31 augustus weg moet uit haar huidige onderkomen aan de Grote Berg in Eindhoven.
De gemeente heeft deze week de bruikleenovereenkomst met stichting Eindhoven in Beeld van het pand aan de Grote Berg 9 opgezegd.
De stichting die zich bezighoudt met het archiveren van beeldmateriaal van het cultureel en historisch erfgoed van Eindhoven moet uiterlijk 31 augustus weg zijn uit het monumentale pand, dat deel uitmaakt van het complex Klein Paradijs.
Eerder dit jaar zegde de gemeente ook al de bruikleenovereenkomsten op met de theatergezelschappen Afslag Eindhoven en het Paard dat Vliegt, die ook gebruikmaken van Klein Paradijs. Er zijn al langer plannen om het complex te transformeren tot een 'internationaal podium voor de creatieve industrie' in Eindhoven.
Eindhovens Dagblad, op dit artikel rust copyright


OV 14-05-2013 Faillissement Stadskappers En Shop Bv


Door Hilko Poot — di 14-05-2013, 20:34 (
Bron:  faillissementsdossier.)
Een van de meest toonaangevende kappersketens van Zuid-Nederland is wederom failliet verklaard, nadat het vorig jaar een doorstart had gemaakt.
De Stadskappers Holding BV was ook al eerder in januari 2012 door de rechtbank in Roermond failliet verklaard. Onder Stadskappers Holding BV vielen vijf filialen in Limburg (Roermond, Venlo, Weert, Venray, Panningen) en twee in Brabant (Helmond, Eindhoven). De organisatie telde vijftig medewerkers.
Het fundament van De Stadskappers werd 65 jaar geleden gelegd. Een mijlpaal was de opening in Roermond in 2004.
De kapsalon in Venray is sinds deze week dicht, omdat er niet voldoende personeel meer is.

BRON