7 september 2014

15 aug 2014 Nieuw Erfgoedcentrum op NRE-terrein gaat elke dag open




Nico Arts in nieuw erfgoedcentrum. Kees Martens
Op het NRE-terrein in een voormalige loods-met-kantoren van de nutsbedrijven ('Gebouw 3') komt het Eindhovens Erfgoedcentrum: een open (archeologie) werkplaats met tentoonstellingsruimte. Het gemeentelijk team Erfgoed, de vrijwilligers van de Archeologische Vereniging Kempen & Peelland én de foto-beeldbank van Eindhoven in Beeld vinden er onderdak.
Met als directe buur in het gebouw kunstenaarsinitiatief Beeldenstorm, waarmee op verschillende vlakken samengewerkt zal worden. De drie partners zitten nu nog in een gemeentelijk kantoorpand aan de Grote Berg/Deken van Somerenstraat. Dat gebouw wordt verkocht. Beeldenstorm zit al op het NRE-terrein.
Huurders
Om Gebouw 3 geschikt te maken én voor de inrichting van het Erfgoedcentrum is een totale investering van bijna 1,5 miljoen euro nodig. Per jaar komt dat neer op 135.000 euro. Maar -zo blijkt uit gemeentelijke stukken- die 135.000 euro kan jaarlijks ook binnengehaald worden aan huur. In het gebouw is ruimte over die verhuurd kan worden. Er zijn ook al huurders gevonden. Alleen voor bijna 500 vierkante meter wordt nog een partij gezocht (huuropbrengst: 25.000 per jaar).
Raadscommissie Ruimte buigt zich erover
Voordat een begin gemaakt kan worden met de voorbereidingen (vervanging riool, aanleggen weg, aansluiten op nutsvoorzieningen) moet de gemeenteraad nog wel 'ja' zeggen. Op dinsdag 26 augustus wordt er in de raadscommissie Ruimte over gesproken.

Geen opmerkingen: