23 juni 2011

23 Juni 2011 Buurtoverleg

Vanavond is in het buurthuis aan de Oranjestraat een bijeenkomst om de HAG/ Gemeenteplannen voor het bouwen van een "Berghotel" te bekijken en bespreken vanuit jurisisch oogpunt.
Er is een juriste aanwezig.

22 juni 2011

ED 22 juni 2011 Nieuwbouwplan in oude ED-pand

Tijdens een inloopmiddag in het oude ED-pand (NOOT: Wal 2) kunnen belangstellenden en omwonenden naar de nieuwbouwplannen komen kijken. Op de hoek van de Wal en de Grote Berg komt een nieuw kantoorgebouw met op de begane grond waarschijnlijk commerciële functies. Het ontwerp van architect Bert Spierings is een L-vormig gebouw dat door het gebruik van glas een 'Glow-achtige uitstraling' moet krijgen. Mede-eigenaar Van den Enden bv hoopt aan het einde van het jaar een sloop- en bouwvergunning te hebben.
Maar met sloop- en nieuwbouw wordt pas begonnen als er contracten zijn met huurders voor het pand. Er zijn al wel gesprekken met kandidaten.

De komende maanden vindt ook nog archeologisch onderzoek plaats in de bodem onder het gebouw. Op deze plek heeft in het verleden een van de stadspoorten van Eindhoven gestaan.

De inloop-bijeenkomst in het gestripte oude gebouw van het Eindhovens Dagblad is dinsdag 28 juni van 16 tot 19 uur.
© Eindhovens Dagblad 2011, op dit artikel rust copyright.
BRON

ED 22 juni 2011 Social Media Day in NatLab 2.0

Workshops over Twitter, maar ook lezingen over Personal Branding of recente lokale twitteracties.
Het is een greep uit het programma van Social Media Day in Eindhoven op donderdagavond 30 juni. Die donderdag is het wereldwijd Social Media Day. Eindhoven kan niet achterblijven want deze stad loopt voorop in social media.

Mensen die hiermee al heel actief zijn en wie er graag meer over wil weten kunnen van 18.00 tot 00.00 uur terecht in het NatLab 2.0 op Strijp S. Een avond met dinerbuffet (waarvoor je je eigen eten meeneemt), workshops, lezingen, activiteiten en een afterparty.

Sander Vrugt van Keulen (op Twitter @CoachSander) en Marcel Kennis (@Marcel040) zijn de initiatiefnemers voor SMDay 040. "De kracht van Social Media is het elkaar vinden via het beeldscherm en vervolgens samen leuke activiteiten meemaken in het echt." aldus Marcel Kennis. "Samenwerken op basis van gelijkwaardigheid, dat is Social Media."

Via Twitter, Facebook en Linkedin komt deze avond tot stand.

Op
SMDay040.nl staat het hele programma.
© Eindhovens Dagblad 2011, op dit artikel rust copyright.
BRON

21 juni 2011

18 juni 2011 Bergstraat baalt van zwarte blokkendoos

door San van Suchtelen

"Het is één grote zwarte blokkendoos geworden, die vloekt met de maatvoering van zijn omgeving. Bovendien kriigen we een openbaar terras in onze achtertuin. Dat wordt geheid overlast." Frank Coolen, bewoner van de Eindhovense Bergstraat, begrijpt niet hoe het college van B en W het hotelplan voor het Van der Schootterrein heeft kunnen goedkeuren. Het plan van Holland Art Group voorziet in de aanleg van een hotel met restaurant, galerie, winkels en een parkeergarage. Coolen volgde het lange voortraject van dichtbij door zitting te nemen in de klankbordgroep; een platform waarop betrokkenen tussentijds hun commentaar konden geven op de plannen. Coolen terugkijkend: "Het gaf de illusie van inspraak, maar was in werkelijkheid een legitimatie om het plan door te drukken. We hebben nooit de kans gekregen om goed op het laatste plan te reageren." Hij zegt namens een aanzienliike groep bewoners van de Bergstraat te spreken. Een woordvoerder van Holland Art Group kondigde vorige week nog een bijeenkomst aan waarop de bewoners worden bijgepraat. Coolen wil graag de strijdigheid van het plan met de oorspronkelijke afspraken van jaren geleden nog eens blootleggen. Het ontwerp zou volgens de criteria moeten passen in zijn omgeving en kleinschalig van opzet zijn, "Beide ziin genegeerd, onder meer door tussenkomst van de afdeling Welstand", aldus Coolen, die weinig vertrouwen heeft in een goede afloop. "We gaan ons bezinnen op de mogelijke vormen van verzet die ons nog resten. Handtekeningen of het juridische pad, alles is mogelijk."

bron: Eindhovens Dagblad (18-06-2011)

BRON in de rubriek "nieuws"

18 juni 2011 Plannen voor drie hotels in Bergen

Over een hotel op het Van der Schootterrein nabij de Kleine Berg wordt al lang gepraat. Nu blijken er plannen te zijn voor drie hotels in de wijk De Bergen.

De wijk de Bergen krijgt er de komende jaren flink wat hotelruimte bij. Naast de plannen van de Holland Art Group voor de bouw van een hotel (ca. 70 bedden) op het Van der Schootterrein zijn er ook plannen voor hotels aan de Grote Berg en de Keizersgracht. Gaat het op het Van der Schootterrein om een hotel (met restaurant, winkeltjes en een parkeergarage) in het middensegment bij de hotels aan de Grote Berg en de Keizersgracht gaat het om hotels voor 'backpakkers' oftewel rugzaktoeristen met kamers voor enkele tientjes per nacht. Hoeveel kamers gepland staan in het hotel aan de Grote Berg is nog onbekend. Maar gezien de beschikbare ruimte in het momenteel leegstaande pand zal het waarschijnlijk om twintig tot dertig kamers gaan. Bij de gemeente is tot nu toe alleen een kennisgeving voor het realiseren van een hotel binnengekomen.

Het Eindhovense vastgoedbedrijf Perrée & Parmers heeft medio april een exploitatievergunning aangevraagd voor een hotel aan de Keizersgracht met veertig kamers : in een pand dat eerder werd aangekocht. Daar in is nu nog onder meer een poolcentrum gevestigd. De bedrijfsleider hiervan bevestigde gisteren dat het poolcentrum inderdaad dicht gaat omdat het pand een andere bestemming krijgt. D. Kruijssen van Perrée & Partners: "Het is nog niet helemaal zeker dat we Keizersgracht 13 verbouwen tot een echt hotel of dat we er studio's van maken voor de verhuur aan (buitenlandse) werknemers die kone tijd bij een bedrijf in Eindhoven of omgeving aan het werk gaan."

Volgens de gemeente is er in Eindhoven behoefte aan goedkopere hotels (of hostels). "Voornamelijk vanwege Eindhoven Airport. Er is rneer vraag naar een overnachting voorafgaand of na een vlucht."

door Lucas Nuchelmans
BRON in de rubriek "nieuws"