14 juni 2013

ED 13-06-2013 Woonbedrijf mogelijk naar oude ED-pand in Eindhoven

onbekend.jpg
Het oude pand van het ED aan de Wal 2 in Eindhoven, gefotografeerd vanaf de Catharinakerk. foto Kees Martens


Woonbedrijf onderhandelt met de eigenaren van het oude ED-pand aan de Wal over de vestiging van een nieuw hoofdkantoor.
De woningcorporatie is al langer op zoek naar een locatie waar alle ongeveer 450 medewerkers kunnen worden ondergebracht.
Woonbedrijf zit nu nog verspreid over vier locaties, waarvan de woonwinkel aan de Europalaan in Woensel en de vestiging van studententak Vestide aan de Willemstraat het meest in het oog springen.
De verschillende locaties zijn nog een erfenis uit het verleden; Woonbedrijf ontstond in 2005 uit een fusie tussen SWS en Hertog Hendrik van Lotharingen. "We hebben altijd de wens gehad om alle medewerkers op één locatie onder te brengen", legt directeur Ingrid de Boer uit. "Maar nooit als eerste prioriteit, want ook vanuit onze huidige panden kunnen we goed werken. Daarom hebben we rustig om ons heen kunnen kijken naar een geschikte locatie. De nieuwbouwplannen passen als een jas."
Woonbedrijf en de twee eigenaren, Kortonjo Vastgoed en Thomasse beheer, hebben nog wel 'enkele hobbels' te nemen. "Het kan ook nog zijn dat we er níet uitkomen. Dat wil ik wel benadrukken", aldus De Boer.