6 april 2012

GEM 08-02-2012 I De Bergen (Wal 2)

Het bestemmingsplangebied

Het plangebied is gelegen in het centrum van Eindhoven en wordt omringt door de Grote Berg, de Paradijslaan, de Waagstraat en de Wal.

De bestaande bebouwing op de projectlocatie Wal 2 (voormalige locatie Eindhovens Dagblad) wordt geheel gesloopt. Initiatiefnemer is voornemens op de huidige locatie een geheel nieuw pand weg te realiseren ten behoeve van kantoren, niet-commerciële dienstverlening en ondergeschikte horeca (maximaal categorie 1). Onder de nieuwbouw komt een parkeerkelder van drie lagen diep. Vanaf het maaiveld zal de bebouwing uit vijf lagen bestaan. Het gebouw wordt gekenmerkt door een Lvormige bakstenen hoofdmassa. Aan de zijde van de Grote Berg en de Wal zal een glazen wand worden opgetrokken die het geheel een massief karakter gaat geven. Binnen de vrije ruimte die ontstaat zal eveneens bebouwing worden opgericht in vijf lagen. Deze vrij staande bebouwing wordt door middel van enkele luchtbruggen verbonden met de L-vormige hoofdmassa. Aan de Paradijslaan komt de entree naar de parkeerkelder. Ter hoogte van de Grote Berg en de Wal komen de entrees voor werknemers en bezoekers.

Raadplegen digitaal bestemmingsplan

Het bestemmingsplan kan via de landelijke website worden geraadpleegd.

Klik hier om het bestemmingsplan te bekijken.

De bronbestanden zijn hier beschikbaar.

Downloaden documenten

Toelichting en regels - I De Bergen (Wal 2)

Verbeelding - I De Bergen (Wal 2)

Vaststellingsbesluit - I De Bergen (Wal 2)

Bijlage 1 Verkennend onderzoek archeologie - I De Bergen (Wal 2)

Bijlage 2 Onderzoek natuurwaarden - I De Bergen (Wal 2)

Bijlage 3 Onderzoek vleermuizen - I De Bergen (Wal 2)

Extra informatie

Het bestemmingsplan I De Bergen (Wal 2) is door de gemeenteraad vastgesteld op 6 december 2011. Het vastgestelde bestemmingsplan heeft van 15 december 2011 tot en met 26 januari 2012 voor iedereen ter inzage gelegen. Tegen het besluit van de gemeenteraad is geen beroep ingesteld. Gelet hierop is het bestemmingsplan, daags na afloop van de beroepstermijn, op 27 januaei 2012 onherroepelijk geworden.

Dit bestemmingsplan is op werkdagen in te zien bij de informatiebalie van de sector Vergunningen, Toezicht & Handhaving op het Ondernemersplein(openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.00 - 17.00 uur). Hiervoor moet u wel een afspraak maken. Dit kan door twee werkdagen voorafgaand aan het moment waarop u een afspraak wilt een e-mail te sturen naar ondernemersplein@eindhoven.nl of telefonisch contact op te nemen via telefoonnummer 14040. Wij verzoeken u in de e-mail duidelijk aan te geven welk bestemmingsplan u wilt inzien. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op


BRON

Geen opmerkingen: