6 april 2012

ED 21-02-2012 Grasshopper meteen dicht

Foto Bert Jansen

EINDHOVEN - Coffeeshop The Grasshopper aan de Grote Berg heeft dinsdagmiddag omstreeks 15.30 uur zelf de deuren gesloten.

De gemeente zou de wietzaak om 16.00 uur controleren. Aanleiding zijn de vonnissen in twee kort gedingen die eigenaar Yener Capkurt had aangespannen om sluiting te voorkomen. De rechter stelde echter Eindhoven in het gelijk.

De gemeente had de controle telefonisch bij Capkurt aangekondigd.

Hij was net met zijn advocaat in overleg hoe hij de shop alsnog open kon houden

Bibob
Capkurt vroeg in 2008 een nieuwe vergunning aan voor zijn coffeeshop. Die aanvraag werd eind vorig jaar afgewezen door de gemeente. Deze had uitvoerig onderzoek ingesteld, met hulp van het landelijk bureau Bibob. Daaruit zou blijken dat het aannemelijk is dat de vergunning voor of de opbrengst van de coffeeshop voor misdaad worden gebruikt.

Tussentijds
Capkurt ging in beroep tegen de weigering, een zaak die in april voor de rechter komt. De gemeente dwong hem tussentijds te sluiten, eerst op straffe van een dwangsom, later met dwangmatige sluiting. Capkurt vocht beide lasten aan bij de voorzieningenrechter.

Deze oordeelt nu dat (de veiligheid van) het algemeen belang meer gediend is met sluiting. Capkurt zei voornamelijk geldelijk verlies te lijden bij sluiting.



BRON

Geen opmerkingen: