6 april 2012

POL 22-02-2012 Verdachte aangehouden na achtervolging en inrijden op agent

Een man van 21 jaar uit Eindhoven is woensdag aangehouden na een achtervolging waarbij hij inreed op een politieman.

Rond het middaguur zagen surveillerende agenten op de Grote Berg de verdachte zonder helm op een brommer rijden. Toen ze hem wilden laten stoppen, ging hij er vandoor. Daarbij reed hij op de Kleine Berg in op een politiebiker die hem een stopteken gaf. De man negeerde dat en reed tegen de fiets van de biker, die zelf ternauwernood opzij kon springen. Na een achtervolging konden andere agenten de man op de Alberdingk Thijmstraat klemrijden waardoor hij van zijn brommer viel. De Eindhovenaar ging er vervolgens te voet vandoor maar kon op de parkeerplaats bij het Stadspaviljoen alsnog in de kraag worden gegrepen. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding, waardoor een politieman schaafwonden opliep aan een arm en schouder. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.
BRON

Man gepakt na achtervolging in Eindhoven

Een 21-jarige Eindhovense scooterrijder is woensdagmiddag opgepakt na een wilde achtervolging door het centrum. Daarbij reed hij in op een agent.

Surveillerende agenten zagen rond het middaguur een scooterrijder zonder helm over de Grote Berg rijden.

Toen ze hem wilden laten stoppen, ging hij ervandoor. De man reed op de Kleine Berg in op een politiebiker, die hem ook verzocht af te stappen.

De Eindhovenaar trok zich daar niets van aan en reed tegen de fiets van de biker, die zelf ternauwernood opzij kon springen.

Na een achtervolging reden andere politiemannen hem op de Alberdingk Thijmlaan klem, waardoor de man van zijn brommer viel. De Eindhovenaar ging er vervolgens te voet vandoor. Op de parkeerplaats bij het Stadspaviljoen kon hij alsnog gepakt worden.

Hij verzette zich tegen zijn aanhouding, waardoor een politieman schaafwonden opliep aan een arm en schouder. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Geen opmerkingen: