6 april 2012

ED 14-02-2012 Twee rechtszaken over Grasshopper

De Bossche voorzieningenrechter behandelt dinsdag twee zaken die de eigenaar van de Eindhovense coffeeshop The Grasshopper aanspande tegen de gemeente.

De zaken dienen beide om tien uur. De eigenaar van The Grasshopper, Yener Capkurt, vroeg bijna vier jaar geleden een nieuwe vergunning aan voor zijn shop. Na een lang onderzoek besloot de gemeente die te weigeren, zo kreeg Capkurt in december te horen. Er zou gevaar bestaan dat de vergunning werd gebruikt voor criminele doeleinden. Capkurt is het daar volstrekt niet mee eens, en maakt bezwaar tegen de weigering. De rechter zal zich daar in april over buigen.


Ondertussen was The Grasshopper echter gewoon open. Dat mag niet, want Capkurt heeft geen vergunning. De gemeente stuurde hem in januari een brief dat hij toch echt dicht moest, op straffe van een dwangsom. Daartegen kwam Capkurt in verweer via een kort geding. De gemeente leek die zaak af te wachten voor ze de shop daadwerkelijk zouden gaan dichttimmeren,. Maar toen Capkurts advocaten twee weken uitstel vroegen en kregen, zette de gemeente toch door en kwam met een last tot sluiting. Maar ook daartegen spande Capkurt een kort geding aan.

Die twee gedingen dienen nu. De gemeente heeft toegezegd de uitspraak van de rechter af te wachten vooraleer er echt wordt gesloten. En dan is het wachten tot de rechtszaak van april, waarin de weigering van de vergunning zelf op tafel ligt.


BRON

Geen opmerkingen: