6 april 2012

ED 14-02-2012 Coffeeshop Grasshopper nog zeker week open

Coffeeshop The Grasshopper in Eindhoven. Archieffoto Irene Wouters

DEN BOSCH - De Eindhovense coffeeshop The Grasshopper mag nog zeker een week openblijven, ondanks herhaalde sluitingsbevelen van de gemeente. Pas dan doet de voorzieningenrechter uitspraak in twee korte gedingen die vandaag behandeld werden.

En de rechter verzocht de gemeente om op zijn uitspraak te wachten.

The Grasshopper zou moeten sluiten omdat de gemeente geen vergunning geeft. De eigenaar van de shop, Yener Capkurt, had die vergunning ruim drie jaar geleden aangevraagd. Zijn advocaten vonden het zacht gezegd opmerkelijk dat de gemeente wel bijna vier jaar lang moet nadenken over het verlenen van de vergunning, maar daarna opeens bijzonder veel haast heeft de deuren dicht te krijgen. Dat moest, eerst binnen drie dagen op straffe van een dwangsom, en daarna binnen twee dagen anders zou de zaak door de gemeente zelf dichtgetimmerd worden. Capkurt vroeg de rechter beide bevelen in de ijskast te leggen, totdat op 13 april de weigering van de vergunning zelf voor de rechter komt.

In andere zaken, zoals de voorgenomen tijdelijke sluiting van café Playerz, wacht de gemeente wel tot rechters zich er over hebben kunnen buigen, maar in het geval van The Grasshopper is het 'opeens' van groot belang voor de algemene veiligheid dat deze sluit, merkte advocaat F. Pommer op. Volgens de gemeente is lang en goed nagedacht over de vergunningverlening, maar zodra er een besluit ligt, wil Eindhoven meteen effectief handhaven, anders heeft het nemen van besluiten weinig zin.


BRON

Geen opmerkingen: