23 november 2014

ED 30-06-2014 200 Uur taakstraf voor directeur administratiekantoor Eindhoven

DEN BOSCH - De directeur van een Eindhovens administratiekantoor kreeg maandag een bijna maximale taakstraf van 200 uur voor valsheid in geschrifte. Wegens zijn blanco strafblad wees de politierechter de eis wel toe maar maakte hem geheel voorwaardelijk.
De man kwam naar boven drijven in de actie van de overheid tegen vermenging van de onderwereld met de bovenwereld. Daarin halen politie, gemeente, fiscus en diensten als de brandweer een stofkam door bezittingen van opvallende figuren.
Vastgoed

De voormalig eigenaar van een coffeeshop is er zo'n figuur. In zes jaar tijd bouwde hij een vastgoedportefeuille op van 74 panden met een totale waarde van twaalf miljoen, terwijl voor de politie onduidelijk is waar hij dat geld vandaan haalt. Bij controles bleek dat hij in 2003 een hypotheek kreeg voor zijn eigen huis op basis van een werkgeversverklaring en loonstroken, verzorgd door de directeur van zijn vaste administratiekantoor. Hij zou in dienst zijn van een coffeeshop. Maar die had hij net ervoor overgedragen aan zijn broer.
Valse papieren
Van een echt werkverband was volgens het Openbaar Ministerie geen sprake: de papieren waren valselijk opgemaakt. De broer, nieuwe eigenaar van de shop, en de mededirecteur van het kantoor wisten beiden niets van een werkcontract. De advocaat van de directeur dacht aan een misverstand: volgens hem was er later een aanvullende aangifte gedaan en zou daarbij alles wel kloppen. Dat papier kon hij echter niet laten zien. De politierechter nam hem dat kwalijk en vond de valsheid bewezen.

Geen opmerkingen: