23 november 2014

ED 13-11-2013 Coffeeshop Grasshopper in EIndhoven blijft dicht

Ook na een bodemprocedure voor de Raad van State blijft de Eindhovense coffeeshop Grasshopper dicht. De raad oordeelde woensdagochtend dat burgemeester Rob van Gijzel terecht heeft geweigerd eigenaar Yener Capkurt een nieuwe vergunning te geven.

Volgens de gemeente bestond er ernstig gevaar dat de coffeeshop en/of de winst gebruikt zou worden voor criminele doeleinden. Dat zou, volgens een Bibob-onderzoek vooral te maken hebben met een broer van Capkurt die een flink strafblad heeft inzake drugsteelt en -handel. Volgens het onderzoek bestaat er een zakelijke relatie tussen de broers.
Broer nog verbonden aan shop
Yener Capkurt ontkent dit en vindt dat hij onterecht moet opdraaien voor de zonden van zijn broer. Maar ook de Raad van State is het met de rechtbank en de burgemeester eens dat de broer, in het verleden zelf eigenaar van de Grasshopper, nog steeds aan de shop is verbonden. 
De Raad van State heeft opmerkelijk lang over de uitspraak gedaan. De zitting was op 6 september, naar gewoonte volgt binnen zes weken al een oordeel.
Eindhovens Dagblad, op dit artikel rust copyright.

Geen opmerkingen: